Spennende dager mot Derby

Skrevet av Birger Christensen,  11.08.2021
Artikkelbilde
White Heart vant Derby Trial

Kommende fredag er det klart for starterklæring til årets store dag på Øvrevoll, Derbydagen. Spennende for eiere, trenere og jockeyer og også interessant for oss som kun er opptatt av hvilke løp vi vil bli servert. I Derbyprogrammet blir det selvsagt mye stoff om den store dagen. her er noen betraktninger.

Torsdag var det Derby Trial. Der imponerte White Heart med seier i årsdebuten. Stallkameraten Alligate gikk voldsomt frem fra årsdebuten og blir å regne med. Captain Chorus ble tredje og er ikke borte fra diskusjonen, og vi nevner også My French Dream. Det er 20 år siden Are Hyldmo vant sitt siste av sine fem seire i kampen om Det blå bånd. My French Dream er faktisk ganske så bra.

Mange som står høyt på listen er trent i Sverige og Danmark. Men ingen av dem har gått på Øvrevoll, og det kan bety at de fleste ikke kommer til vårt Derby. Men om tre dager får vi svaret, og da vet vi hvem vi skal vurdere.

Vi har trolig sett bedre Derbyløp enn i år. Men har vi sett bedre utgaver av Marit Sveaas' Minneløp og Polar Cup? Ikke slik vi ser det om alle stjernene kommer til start. Søndag gikk Could Be King og General de Vega sterke løp på Klampenborg, og sammen med Duca di Como og Sanary danner de en kvartett vi ikke har sett maken til. Det er flere som kan blande seg inn, men det får vi ta i Derbyprogrammet.

i Marit Sveaas' Minneløp har vi nok hatt omtrent like gode favoritter, men aldri så mange jevngode. Vår sekstett i toppen er Square de Luynes, Kick On, King David, Match Maker, Valence og Jazz Explosion. Av disse var King David i aksjon søndag, og han svekket ikke sine aksjer med løpsdagens mest overlegne seier. For et løp Sveaas kommer til å bli, og da har vi ikke nevnt Swedish Dream, toeren i fjorårets løp.

Av de øvrige gleder vi oss til en mulig duell mellom Ascot Brass og Nouvelle Lune, fantastiske toåringer og selvsagt alt som er rundt flott sport på en Derbydag. Det er bare å glede seg.