Velkommen til Derbydagen

16.08.2021
Artikkelbilde
Stroxx Carlras

Søndag er det klart for årets store fest på Øvrevoll, Derbydagen. Noen restriksjoner er det som i fjor, og det blir ikke hatteparade eller tivoli for barna. Det håper vi er på plass neste år, slik at det blir en folkefest både for store og små.

Flott galoppsport vil de fremmøtte uansett være garantert. Selvsagt er det mest oppmerksomhet rundt selve Derbyløpet. Det er kun en sjanse for en hest å kunne vinne et Derby, og da må alt stemme på søndag. Løpet ser veldig åpent ut, men vi tror at to hester kommer til å bli litt mer betrodd enn de øvrige. Stroxx Carlras vant Derby på Jägersro og kan vinne om han håndterer gress like bra som sanden i Malmø. White Heart er en av seks startende fra trener Niels Petersen, og Carlos Lopez var klar på at han ville ri ham. White Heart vant Derby Trial i generalprøven, og det til tross for at det var årsdebut. Niels har vunnet Derby på Øvrevoll de siste tre årene, og med 40 prosent av startfeltet på sin stall, ser det lyst ut. Men vi føler at det skiller ganske lite mellom flere av hestene, så her kan det dukke opp en outsider.

Av andre løp er det to fantastiske utgaver av Marit Sveaas' Minneløp og Giant Sandman Polar Cup som blir servert. Begge løpene holder en klasse som man ytterst sjelden ser på Øvrevoll. Hoppene skal ut i Lanwades Stud Stakes, og vi får se flotte toåringer i Skandinavisk mesterskap og The Heatherwold Cup. I det hele tatt en sportslig meny som vi gleder oss veldig til.

Har du ikke mulighet til å komme på Øvrevoll, er det flust av muligheter til å se løpene. NRK har sending med Norsk Derby live, og både Rikstoto Direkte og Nettavisen vier løpsdagen stor oppmerksomhet. 

Programsidene kan du laste ned her: https://ovrevoll.rikstoto.no/Spill/program/

Vårt store derbyprogram vil være tilgjengelig i slutten av uken, og på nett fra lørdag 21. august.