World Sport Star 2021 til Rachael Blackmore!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  20.12.2021
Artikkelbilde

Hun var favoritt og innfridde: Søndag kveld ble Rachael Blackmores fantastiske år enda mer fantastisk. Grand National-vinneren ble satt prestisjetung pris på: BBC World Sport Star 2021!  

Smak på navnene og prestasjonene her! I det slagne felt, eller på "the shortlist", i 2021:

Årets VM-vinner i Formel 1; Max Verstappen (Nederland, 24 år) 
Kanskje verdens beste bokser, uansett vektklasse, Saul ‘Canelo’ Alvarez (Mexico, 31 år).
NFL-quarterback Tom Brady (USA, 44 år) med syv Super Bowl-titler.
Tennis-ener Novak Djokovic (Serbia, 34 år), 352 uker på rankingens topplass og 20 Grand Slams i beltet.
Sprintdronning Elaine Thompson-Herah (Jamaica, 29 år), tre OL-gull i Tokyo i 2020-OL, arrangert i 2021.

32-årige Rachael Blackmore ble stemt frem og har tatt heste- og galoppsporten til topps i et absolutt stjerneselskap

RACHAEL BLACKMORE var flyvende fra Irland for å være tilstede under utdelingen søndag kveld, men ble forsinket på Manchester Airport. Dermed ble det Rachael på link til Gabby Logan og Clare Balding i BBC-studio: “The support has been incredible and I got such a kick out of being on that list of nominees. It’s kind of overwhelming. It’s unbelievable.

HUN KOMMER FRA fra byen Killenaule i County Tipperary, den er bitteliten; har drøye 700 innbyggere. Alle kjenner Rachael som er den første irske vinneren av BBC's World Sport Star Event. Og i en weekend som ikke kan overgås: Hun tok også disse tre andre prisene: HRI Racing Hero, Irish Times Sportsperson of the Year og RTÉ (Raidió Teilifís Éireann) Sportsperson of the Year. Tidligere har to fra Irish Racing fått samme pris siden 1985. Begge var hinderjocker: Barry Geraghty (2003) og A.P. McCoy (2013). 

10. APRIL VANT Rachael Blackmore den 173. utgaven av Grand National på Aintree som den første kvinne i historien. Hun ble også den første kvinnelige rytter kronet som "the leading rider" under Cheltenham Festival: Seks vinnere på fire dager; én av dem var Honeysuckle i Champion Hurdle. Hoppa er ubeseiret på 13 starter, alle med Rachael ombord.Sammen med Minella Times i GN var hun 6,5 lengder foran en annen Henry de Bromhead-trent hest; Balko Des Flos. J.P. McManus eier Minella Times, han hadde også GN-vinneren i 2020; Don't Push It.
70-åringen solgte sin aksjepost i Manchester United i 2005 til Malcolm Glazer som døde i 2014. To av hans sønner; Kevin og Andrew, solgte i oktober i år 8 prosent av sin eierandel i United for 1,6 milliarder. Men Glazer-familien sitter stadig igjen med en andel på 68 prosent i Machester United.

TILBAKE TIL MINELLA TIMES-eier McManus: I 1970 var han tilnærmet blakk, i dag er han god for 9 milliarder kroner. Han er glad i et slag backgammon. I 2012, de spilte i tre dager, var han bedre enn motstander Alec Gores. Det kostet sistnevnte en pen slump; 17,4 millioner dollar. Men Gores har nok av dem, altså the dollars: Han stod i 2021 oppført med en formue på nesten 20 milliarder norske kroner.

JAN-ERIK NEUROTH er pålest på internasjonal galoppsport. Han sier til ovrevoll.no: - Dette er stort for galoppsporten! BBC-prisen viser at Rachael Blackmore har levert en fantastisk idrettsprestasjon. Det er vanskeligere å vinne Grand National enn Formel 1-løp. Blackmore er mer en storløpsjockey; en Michael Schumacher-type. Det var vel mer Max Verstappen over A.P. McCoy - for å sammenligne litt. Internasjonalt har ikke hinderløp samme status som flatløp. Men hinderjockeyene gjør kjempeprestasjoner. Sjansen for at det går går gærent er så mye større i hinderløp enn i flatløp. Rachael Blackmore? Hun er taktisk sterk og har en sinnsyk balanse. Dessuten veldig fin tøyleføring og gode hender.  

* Emma Raducanu (US Open-vinner tennis)  gikk ellers til topps i en annen klasse søndag: BBC Sports Personality of the Year.