Silja starter sterkt

Skrevet av Birger Christensen,  19.02.2021
Artikkelbilde
London Rock ©hesteguiden.com

Silja Støren er et kjent navn på Øvrevoll. Hun vant sitt første løp i 2007 på Dark Money og ble champion blant amatørrytterne i 2014 og 2015. Har siden ridd som lærling. Nå starter hun for fullt som profesjonell trener. Et spennende tilskudd til en godt voksen gjeng av trenere.

- Jeg gleder meg veldig til å starte for fullt. Begynner med de hestene vi har på stallen og satser på å øke etter hvert. Min filosofi er å prøve å gjøre det beste ut av hver enkelt hest, alle de firbente betyr like mye for oss på stallen. Noen kjente navn er Cardhu og London Rock, mens Sir Benjamin er på vei inn i stallen. Fire fine norske toåringer blir jo veldig morsomt å følge. Har også fått Seven Nation Army fra Lennart Reuterskiolds stall på Jägersro. Et spennende tilskudd som jeg håper mye på, forteller Silja. Hun legger til at det er plass til flere på stallen, så nye eiere er velkomne.

 - På Øvrevoll har jeg vært lenge hos Are Hyldmo, jobbet hos Annike Bye Hansen, mens de siste årene har jeg hatt en fin tid hos Isidro Vergara på Østerås. Ellers har jeg fått mye erfaring som Fegentri-rytter, samtidig som jeg har jobbet hos store trenere i USA, Spania og Bahrain. Håper og tror at jeg har snappet opp en del som jeg kan ta med meg i trenergjerningen.

En god førstejockey har Silja knyttet til stallen.

- Jeg er samboer med Martin Martinez, og vi driver stallen sammen. Han kommer til å ri hestene i løpene, så det blir bra, avrunder Silja. For den del av publikum som ikke har så lang fartstid på Øvrevoll, nevner vi at Manuel har vunnet både Derby i Sverige og Danmark to ganger. På Øvrevoll er nok hans største seier i Marit Sveaas' Minneløp med Berling i 2013. Så jobben på hesteryggen er helt klart i de beste hender.