Siste nytt

Skrevet av Thomas Gjelsås,  10.02.2021
Artikkelbilde

Det er fortsatt utfordrende tider i samfunnet, og starten på 2021 har for mange blitt mer krevende enn man håpet på. Travet har måttet avlyse enkelte arrangementer, og det er gjort en stor jobb med å arrangere løp der det lar seg gjøre i forhold til gjeldende krav om smittevern. I galoppsporten kan vi heldigvis trene og forberede oss mot årets sesong, og håpe på en noe mer normalisert hverdag før sesongstart 15. april.

Styret i Norsk Jockeyklub har vedtatt premiebudsjettet for 2021. Totalt økes premiene med drøyt 8 prosent i forhold til 2020, og den største økningen er forbeholdt hverdagsløpene. Sportssjefen har nå publisert storløpsproposisjonene for 2021 (les egen sak).

Overføringene fra Norsk Rikstoto vil påvirkes av de nye spillgrensene som ble innført fra og med 1. januar, og det er usikkerhet rundt utviklingen for dette året. Norsk Jockeyklub vil følge utviklingen nøye, men vi håper å unngå nye budsjettjusteringer.

Hva gjelder selve sesongen, så vil vi komme tilbake med mer detaljert informasjon når vi har mer klarhet i de samfunnsmessige forutsetningene. Vi har planer for både temadager, eksterne arrangementer og aktiviteter for store og små. Mer informasjon kommer etter hvert.

Synlighet i media er viktig for å sette galoppsporten på kartet. Folks medievaner har endret seg enormt de siste årene, og man husker ikke lenger like lett hvor man har lest eller sett noe av interesse. Da er det verdt å fortelle at Øvrevoll har vært synlig i TV-programmet «Farmen» på TV2, og Thomas Giertsen har laget en egen episode fra Øvrevoll til komiserien «Helt Perfekt». Denne er foreløpig kun vist via strømmetjenesten Dplay, men kommer også på TVNorge. Gjennom TV2 sin programserie «Norge bak fasaden» har viktigheten av hest som terapi blitt synliggjort fra Øvrevoll, og det samme har vært tema i Hest360 og Märtha Louises serie «Hest på blå resept».

Dagbladets lørdagsmagasin har laget større oppslag om «hvordan du kan bli en vinner på galoppbanen», og det har vært større oppslag om profiler som blant andre Jan-Erik Neuroth og William Buick i flere medier. I tillegg er det gøy med jenter som Anna Jordsjø og Frida Valle Skar som har suksess i henholdsvis Australia og Frankrike.

Lørdag skal vi selv hedre våre beste fra sesongen 2020 gjennom en digital «Oscar-sending» som vises kl 19 på Facebook og YouTube. Vi kommer til å bruke digitale plattformer til mer TV-innhold i 2021. I denne sammenheng oppfordrer vi hele miljøet til å dele gode bilder og små historier fra galoppmiljøet – på Facebook og Instagram (husk hashtag øvrevollgalopp). La oss spre den flotte sporten vår til så mange som mulig!

Det er ekstra hyggelig å se at det stadig kommer inn nye hester i trening, og at stallene fylles opp med nye talenter. Det er nå i underkant av tre måneder til sesongstart, og i mellomtiden får vi kose oss med galoppløp fra utlandet. Vi har ingen norske hester i Dubai i vinter, men det er skandinaviske hester i ørkenlandet som allerede har hevdet seg godt. Noen av våre aktive bruker Dubai som vintertrening, og vi gleder oss over at Sandro de Paiva virkelig gjør det bra i løp. William Buick er selvsagt med i de største oppgjørene og vi håper han har marginene med seg.

Det er vinter og en krevende årstid for trening av galopphester. Banemannskapet gjør hva de kan for at forholdene skal være best mulig, det utvidede travsporet er i bruk, ridestien langs oppløpet blir klar så snart været tillater det, og vi skal fortsette å utvikle både anlegget og sporten sammen i 2021.

Når fortsetter vi nedtellingen mot årets sesong. Ta vare på hverandre.