Tøff straff for Lopez

Skrevet av Birger Christensen,  24.02.2021
Artikkelbilde
Carlos Lopez. Foto Svensk Galopp

Carlos Lopez ser ut til å få en tung innledning på sesongen 2021. Han ble totalt idømt 17 løpsdagers utelukkelse, men anket samtlige avgjørelser. Han fikk medhold i saker som omfattet fem av dagene, men i 12 løpsdager må han sone straffen. Det er den svenske galoppdomstolen som står bak avgjørelsen.

I og med at en del av løpsdagene var på storløpsdager, må Lopez også sone straffen på storløpsdager. Det gjelder 17 mai på Øvrevoll, Pramms på Jägersro (23/5), Stockholm Stora på Bro (13/6) og Oslo Cup-dagen (26/6). I tillegg er det åtte løpsdager i april mellom 11.april og 25.april.

- Jeg synes at jeg har fått en hard dom, og selvsagt er jeg skuffet at jeg mister så mange storløpsdager, ser Carlos i en kommentar til Galopsport.dk.

 

Fra 2020 innførte de tre Skandinaviske landene A, B og C-dager. En A-dag vil være eksempelvis Oslo Cup-dagen eller Derbydagen, B-dag en litt mindre storløpsdag og C-dag en ordinær løpsdag. Dersom rytter blir utelukket tre løpdager og anker anker, vil han/hun få tilsvarende løpsdager dersom anken ikke blir tatt til følge. (LK)