Hva bringer 2021?

Skrevet av Birger Christensen,  04.01.2021
Artikkelbilde
Jan-Erik Neuroth

For et år siden gikk vi inn i 2020. Absolutt ingen kunne forutse hvordan det ville bli i det nye året. For Jan-Erik Neuroth ble det stor stas tidlig på året. 10. januar ble lille Marianne født, og det var en ny rolle å bli pappa. Kommende søndag blir det kanskje kake med ett lys for Mariannes første bursdag.

Så ble vi kjent med covid-19, hvor Jan-Erik kjørte bil til Klampenborg og Jägersro, sov i bilen og red løp. Det ble slitsomt etter hvert, men det ble heller ikke så mange helger på den måten. Rittet på Heman Cross 7. juni på Jägersro ble sesongens siste på hesteryggen. To dager senere skjedde det mye omtalte og stygge uhellet da han red Nouvelle Lune i trening. I ettertid er vi glade for at det tross alt ikke gikk verre enn det gjorde. Galopp er en risikosport, og et drøyt  halvt år etter den tøffe smellen er Jan-Erik på vei tilbake.

 - Jeg har vært gjennom mange runder med fysioterapi, og det har hjulpet. Om et par uker får jeg svar på røntgenbilder. Ser det bra ut, kan jeg fjerne noen skruer, som kan gjøre det enklere å trene mer effektivt. Har cantret på noen hester i trening, men jeg mangler mye kondisjon. Så jeg må nok ut på noen løpeturer før jeg kan ri løp. Håper at det er realistisk å kunne være tilbake i begynnelsen av mai.

 17 år gammel red Jan-Erik sitt første løp på Øvrevoll. Det året red han åtte løp og tok tre seire, Den første seieren kom med Hardman Sacc. Tre år senere, i 2006, ble han den andre norske rytteren som vant Fegentri-VM. Først ute var Trine Langvad i 1999. For Jan-Erik var planene klare.

- Det skilte seg ut to klare mål for meg. Jeg ville bli champion, og jeg ville vinne Norsk Derby, forteller Jan-Erik. Det første gikk i oppfyllelse da han ble klar champion i 2019 etter en fantastisk avslutning på sesongen. Men det er ikke lett å vinne Derby. Alt må klaffe den dagen. og det har bare så langt blitt nesten. I 2013 var han kort slått av Probably med Diamant. To år senere ble det Derbyseier på Jägersro med Bokan, men det aller gjeveste er å få full klaff på Øvrevoll

 - Vi har veldig mange flotte unghester, som akkurat er fylt tre år. Hvem jeg eventuelt vil vinne med i august, vil jeg ikke spekulere i. Får jeg sjansen, skal jeg gjøre alt for å gripe den, avrunder Jan-Erik.

 Vi avrunder også med å ønske alle som er glad i galoppsporten et godt nytt år. Tirsdag (5/1) er det nøyaktig 100 dager til sesongstarten 15. april. Det er bare å starte nedtellingen.