Dickie Dickens slo tilbake

Skrevet av Birger Christensen,  01.07.2021
Artikkelbilde
Dickie Dickens ©hesteguiden.com

Lørdag startet Dickie Dickens på 900 meter gress. 

- Har ikke tro på det, men torsdag skal han gå 1600 meter på sandbanen. Det kan gå, sa Are Hyldmo, og jammen gikk det så det suste. Ingen har ledet så mange løp fra start, og torsdag fant Malin Holmberg den rette farten. Tet hele veien til enkel seier. Og et klart mål var nådd.

- Vi har en god stund jaktet seier nummer 20, det er ikke så mange som klarer det, sa Are. I fjor var den første sesongen i karrieren det ikke ble besøk i vinnerpaddocken. En seier er tatt på Täby i 2014, en på Jägersro i 2015, de øvrige 18 på Øvrevoll. 19 seire har kommet på sandbanen (!), men den aller største tok han på gresset. I 2013 vant Dickie Dickens Breeders på Øvrevoll, og førstepremien var 441 880 kroner. Den som satset en tier på vinneren, fikk tilbake 233 kroner.

Åpningsløpet ble et morsomt oppgjør. med spenning helt frem til målstreken. De siste 100 meterne avgjorde We Got the Boss sikkert med Willa Synøve Schou på ryggen. Stallkameraten Mudjimba kom litt tilbake innvendig og sørget for en dobbel til Annike Bye Hansen. Sterk var også Buckybabe til tredje med toppvekt.

- We Got the Boss startet på lørdag og blåste ikke en gang etter løpet. Derfor startet vi nå, og det ble bra. At Mudjimba ble toer, var flott med tanke på at han brukte tid på å finne bena, sa en fornøyd trener. Hun var ikke mindre fornøyd etter at Seeyouincourt gikk til topps litt senere på kvelden. - Hun kan kanskje tape på at hun er urutinert, men jeg håper at hun matcher formtall 58, som hun er blitt satt på. Nå ble det en fin kveld, vurderte Annike. Alan Wallace var vinnerjockey på feltets eneste treåring.

Maidenløpet i V65-1 var ventet å bli et oppgjør mellom My French Dream og Seven Nation Army. Ut på oppløpet ble det tidlig klart at dette var en riktig tanke. My French Dream avgjorde sikkert, men begge får pluss for innsatsen. Lynghonning var positiv treer, og vi setter også et utropstegn ved Alligate! Starttapet var gedigent, men det var fart over oppløpet.

- My French Dream var god toer sist bak Takeko, og jeg hadde blitt litt skuffet om det ikke var blitt seier i dag. Vi har litt ambisjoner med ham, sa Are Hyldmo. Når det er løp på sandbanen, blir det ofte en seier til stallen. Denne gang ble det to.

3150 er det lengste flatløpet på Øvrevolls sandbane. Toppvekteren Last Reference tok teten, men det gikk for fort i front. Perfect Illusion overtok, men etter et suverent løp innvendig av Nora Hagelund Holm, var det Twisted som hadde mest igjen til finishen. Avslutningene til Moonflash og Sir Benjamin var gode nok til trippelplass. - Nora vant med henne sist, og da måtte vi følge opp. Nå har vi hoppet en del med Twisted i trening, og det tror jeg har vært positivt. Håper på flere langløp, sa Gina Mathisen. 

Amatørløpet ble en sikker seier til Mai Elin Fjeldheim og Dark Money. Clauses Rekato dro av gårde i front, men på siste langside var Dark Money i kontakt. - Nå er jeg kjempeglad. Alt fungerte som jeg hadde tenkt, og på oppløpet var jeg sikker på seier, kunne Mai Elin berette.

V65-finalen ble en fight mellom outsiderne Caiado og How Dare You fra de ytterste sporene. Caiado ledet ut på oppløpet og holdt til det gjensto noen få meter. Da kom How Dare You tilbake, og Ulrika Holmquist klarte å ta seieren hjem til Marie Lustig fra Ørkelljunga nord i Skåne.

Etter V65 fikk vi en forrykende sprint. London Rock var tidlig fremme, men ble presset av Shantou. Bakfra kom Prince of Tides, som nærmet seg mye. London Rock kontret og var først med liten margin. Manuel Martinez satt på vinneren og ble eneste dobbeltvinner blant jockeyene. Men totalt ble det 5-3 til våre dyktige kvinner.

-Hadde troen i dag. Han er et lite hakk bedre på sand, og da holdt det til seier, sa en fornøyd trener Silja Støren.

Etter tre avdelinger i V65, var verdien 119 kroner. Så smalt det tre ganger på rad i totoen, og to spillere kunne hentet ut over 107 000 for seks rette.

 We Got The Boss ©hesteguiden.com

My French Dream ©hesteguiden.com

 

Twisted ©hesteguiden.com

 

Dark Money ©hesteguiden.com

 

Seeyouincourt ©hesteguiden.com

 

How Dare You ©hesteguiden.com

London Rock ©hesteguiden.com