Buddy Bob bare best

Skrevet av Birger Christensen,  29.07.2021
Artikkelbilde
Buddy Bob

 

 Han gikk med klar toppvekt mot gode milere. Men verken vekten eller regnværet affiserte Buddy Bob. På de siste meterne var han klart best, og toeren fra Marit Sveaas' Minneløp i 2019 viste at han fortsatt kan galoppere. Dette var den første seieren på Øvrevoll på nokså nøyaktig tre år (2. august 2018), men han viste at han fortsatt har noe å gjøre i toppen. Anna Pilroth red et velberegnet løp, og Dina Danekilde har hatt ansvaret for hesten den senere tiden.

 

 

 

Årets andre toårsløp ble som det første, seier til trener Raphael Freire. Forrige gang var det 1. juli, og Victory Waltz vant. Nå var det siste løpsdag i den samme måneden, og vinneren het Semper Fi. Sistnevnte var tredje i debuten, og i et løp for norsoppdrettede ble seieren sikker.

- Veldig bra. Semper Fi ser bare ut til å bli bedre og bedre, så det kan bli en fin høst, mente Raphael.

 

Mai Elin Fjellheim red etter vårt syn sitt beste løp i karrieren da hun vant med sin øyensten Dark Money. Da det gikk for fort i tet på bortre langside, valgte hun å slippe de ledende et stykke av gårde. På oppløpet kom ekvipasjen flott innvendig og vant til slutt sikkert.

- Både jeg og hesten har trent seriøst, og det gir resultater. Dette ga mersmak, sa Mai Elin, som nå leder amatørstatistikken.

 

Marie Lustig har hatt en flott flyt i sesongen 2021. Torsdag ble hun eneste dobbeltvinner, med seier til Khurshed (Emelie Gustafsson) og Desert Dawn (Mark Larsen). Marie er en av våre flittigste tilreisende fra Sverige og har rundt 50 mil til Øvrevoll. Det er hyggelig at hestene presterer så bra.

 

Av fire svenske trenerseire ble det også en gevinst til Susanne Sivrup Rosenqvist. Der skulle Charlotta Ericsson sittet på Undercolours, men måtte melde avbud. Heller ikke Jan-Erik Neuroth kunne ri, og dermed ble det Willa Synøve Schou som fikk rittet. Det forvaltet Willa på beste vis. 

- Hadde ikke tro på seier, for tung bane og særlig tung gressbane har ikke funket så bra, sa Susanne. Men desto gledeligere var det å vinne, og Willa fikk sin del av æren.

 

Starlight Runner var favoritt i finalen, men ble bortvist. DJ's Dream ledet som ventet, men kunne ikke stå i mot Azure World og Ciccarelli, som begge var positive. Etter noen uker uten den store suksessen kunne Knut O Arnesen glede seg over seier med førstnevnte. Med unntak av Freire i første løp hadde de seks andre vinnerne god reisevei til banen.

Forrige torsdag ble det 7-0 til de kvinnelige rytterne. Nå ble det "bare" 5-2, da Sandro de Paiva reduserte i siste løp.

 

 

Khurshed

 

 

 

Desert Dust

 

 

Undercolours

 

Azure World