"Håper det kan gå veien i dag!"

Skrevet av Tom W. Johannessen,  29.07.2021
Artikkelbilde
Jungle Dream har vunnet fire løp på 29 starter. Er her på vei inn til seier for Alan Wallace. Elin Ahlin rir i dag. Foto: Svensk Galopp

Catharina Vång er på Øvrevoll-tur med to hester, 7 Vici (V65-4/V4-2) og 8 Jungle Dream (V65-6/V4-4). Beste sjansen? - Jungle Dream, svarer hun etter å ha smakt litt på spørsmålet.

JUNGLE DREAM er en 5-årig irsk vallak med 69 i formtall, har stått på 71. Fire seire på 39 starter, alle på dirt og alle tatt på Bro Park. 900 meter i dag er det korteste distansen han har vært ute på. Ble toer på Göteborg 14. juli uten å ha vært heldig med løpet. Dagens rytter, Elin Ahlin, har vunnet ti løp i karrieren.  

* Her er Catharina Vångs kommentarer til ovrevoll.no om dagens sjanser: 

- 7 Vici (V65-4/V4-2, Elione Chaves, 4-prosenter kl. 14.30) skulle ha startet søndag, men kommer ut i dag på Øvrevoll. Hadde en liten skade i våres, fin nå. Dette er en liten, kompakt sprintertype og en ærlig og "straightforward" hest. Er fortsatt grønn. Vici har møtt gode hester. Distansen i dag er riktig. Ny bane er selvfølgelig et spørsmålstegn, men jeg håper på en plass blant de tre.

- 8 Jungle Dream (V65-6/V4-4, Elin Ahlin, 17-prosenter) har vunnet løp med 69 kilo, da var seiersmarginen åtte lengder. Håper det kan gå veien i dag! Toer sist, kom dårlig i vei i det løpet. Går på alle type baner. Må holde seg i skinnet - så han kommer bra ut fra start. Elin (Ahlin red. anm.) kjenner hesten og rir med lite bly, sier Catharina Vång.

NORA HAGELUND HOLM leder på Øvrevoll med åtte seire, Carlos Lopez har syv, det samme har Kaia Ingolfsland. Den forrige løpsdagen på Øvrevoll var historisk: Alle de syv løpene ble vunnet av kvinnelige ryttere. For å holde orden på tall og statistikk: Jentene satt opp på ganske nøyaktig 70 prosent av hestene 22. juli. 
- 2 Hot Bubbles (V65-4/V4-2, Cathrine Erichsen trener, 1-prosenter) skal først og fremst få en fin opplevelse med å gå løp etter to dumme situasjoner så får vi se hvor langt det rekker. Dette er en fin, liten hoppe.
3 Zafrangar (V65-5/V4-3, Steinar Holm, 3-prosenter) ser veldig fin ut, kommer ut på favorittdistansen igjen. Er nok oppi der, men jeg er litt usikker på hvordan han vil like banen hvis det fortsetter å regne like intenst, skriver Nora Hagelund Holm i en sms til ovrevoll.no før løpene begynner.


SILJA STØREN har 4-8-3 på stallhestene etter 32 starter. Sist red hun egentrente Seven Nation Army inn til sterk seier. I dag sender Silja ut fire. - 2-åringen 3 Queen Of Antarktis (1. løp, Ulrika Holmquist) er kanskje den beste sjansen. Håper på trippel, men jeg blir ikke overrasket om hun skulle vinne. Det er vel Raphael Freires hester som blir tøffest, tror Silja som håper "det ikke blir for hard dirt-track" for 8 Erasmus (V65-2, Silje Strand, 8-prosenter).
6 Sir Vincit (V65-5/V4-3, Malin Holmberg, 0,7-prosenter) er kanskje foran 9 Danish of Course (V65-5/V4-3, Gutemberg Da Silva, 2-prosenter). Her er 8 Seeyouincourt for stor favoritt. Dette er et åpent løp, uttaler Silja til ovrevoll.no. Hun er spent på baneforholdene i dag. - Det kan bli "potetåker" mot slutten av løpsdagen, sier hun. 

SANDRO DE PAIVA erstatter en febersyk Jan-Erik Neuroth på 11-prosenter’n 2 Nordic (V65-3/V4-1, Wido Neuroth) som møter en tung favoritt i Dina Danekildes 6 Buddy Bob (V65-3/V4-1, 57-prosenter).
– 2 Nordic kan vinne i dag. Fin distanse, skriver Jan-Erik Neuroth i en sms.
Han kjenner både Nordic og Buddy Bob meget godt.

- Gressbanen i dag blir myk, dirt'en rask, skriver baneansvarlig René Naustdal i en sms til ovrevoll.no før løpene.