Nå var Duca tilbake

Skrevet av Birger Christensen,  30.06.2021
Artikkelbilde
Duca di Como var tilbake som en vinner på Bro Park onsdag. Cathrine Erichsen kunne konstatere at det ble enkel seier etter tet fra start til mål.

Onsdagens løp på Bro Park var av høy klasse, og det ble to norske seire i Sverige. Seneschal sørger for jubel til Stall Neuroth, mens Cathrine Erichsen kunne juble over seier til Duca di Como. Etter to nederlag på Jägersro denne våren, var han nå tilbake i vinnerpaddocken.

-Han er kanskje ikke 100 prosent, men kanskje 97-98, sa trener Cathrine Erichsen før løpet. Fra startspor 1 var han lynrask ut av boksen, og etterpå var det liten tvil. Elione Chaves holdt ham bare i gang til grei seier. Ramone (Niels Petersen/Carlos Lopez) avsluttet flott til annen, mens Brian Ryan (Wido Neuroth/Jan-Erik Neuroth) holdt fint til tredje og sørget for trippel norsk på tre startende. Førstepremien var 125 000 SEK, og vinneren eies av Stall Como.

Seneschal vant St Leger i fjor da løpet for første gang på Gøteborgs bane. Da ga han 26.48 i vinnerodds, nå var han favoritt. Og seieren ble til slutt enkel.

- Han fikk et fint løp. Måtte jobbe litt med å følge med på siste bortre, men da han kom i gang, gikk det fort,  berettet Jan-Erik Neuroth om hesten som trenes av pappa Wido. Stall EOS kunne glede seg over seier og 100 000 kroner, og det var kun den andre seieren så langt for Seneschal. Vi tror det kommer flere.

Mest penger fikk faktisk Purple Ace for sin annenplass i Bro Park Trial. Han dro rett til tet fra spor 14. Han ledet lenge, men måtte gi tapt for Hey Brother.. Verdien av annenplassen til Purple Ace var pene 166 000 SEK. Elione Chaves red, og Cathrine Erichsen er trener.

I Cinnamon Challenge for gode hopper var Careless Whisper (Petersen/Lopez) favoritt, men heller ikke denne gang skulle det bli gevinst. Dog en flott annen bak fjorårsvinneren For the Roses. Nora Hagelund Holm satt på ryggen og tok det pent fra start, men i god tid før mål var hun klart fremst. Et strålende ritt av Nora.