Nyhetsbrev: Det går mot lysere tider

Skrevet av Thomas Gjelsås,  09.07.2021
Artikkelbilde

Samfunnet åpnes gradvis opp igjen, storløpene står i kø gjennom sommeren, og vi på Øvrevoll har i takt med utviklingen kunnet åpne opp for et begrenset antall publikum på våre løpsdager. Sportslig sett har det vært imponerende, og det er god bredde i vinnerne som er fordelt på flere staller. Nå gleder vi oss til årets Derbyweekend 21. og 22. august, og mer informasjon om gjennomføringen av årets Derbyweekend kommer om kort tid. Det er fortsatt enkelte detaljer som skal på plass og nødvendige avklaringer må gjøres før de endelige rammene er fastsatt til årets høydepunkt på Øvrevoll.

Det er flere lyspunkter å ta tak i for norsk galoppsport. Storløpene lørdag 26. juni ga oss flotte vinnere som Wishforemore, Like A King og Iron Butterfly. Det har dessuten vært gøy med stort fokus på amatørtrener Hanne Rådstoga som har fått sin drømmehest gjennom Simply Minds. Han løp godt til ble fjerde i 2000 Guineas og kommer helt sikkert til å vinne mange løp fremover.

For en snau måned siden løp våre hester inn mer enn 1,7 millioner kroner på Bro Park, og Match Maker stjal overskriftene med sin imponerende seier i Stockholm Stora Pris (G3). Duca di Como var tilbake i vinnerpaddocken på samme arena nylig, og i midten av juli er No Short Cuts stor forhåndsfavoritt i Svenskt Derby. Vi kunne nevnt mange navn, men nøyer oss med å konstatere at sporten står sterkt!

Vi har flere talenter vei opp. Aftenposten publiserte nylig et større oppslag om våre sterke kvinnelige jockeyprofiler. Nora Hagelund-Holm, Willa Synøve M. Schou, Kaia S. Ingolfsland og Silje Strand fortalte om sine ambisjoner og mål for fremtiden. Det har som nevnt vært stor oppmerksomhet rundt amatørtrener Hanne Rådstoga, William Buick vant Irsk Derby og hele tre løp under Royal Ascot, Jan-Erik Neuroth er populær i media og galoppen er full av gode historier og kontraster. Vi kan glede oss over innslag både i NRK, TV2, Aftenposten, VG, Budstikka, Dagbladet m.m. de seneste månedene, i tillegg til fagpressen som følger galoppen tett. Det er dette vi må fortsette å selge for å hekte nye folk på den fantastiske sporten vår. Jeg kan love dere at vi hele tiden står på for å få mer galopp ut i media, og skal utnytte egne digitale plattformer og sosiale medier maksimalt. Galoppmiljøet er flinke til å legge ut små historier fra hverdagen. Fortsett med det! Det er med å øke interessen for sporten.

Det er viktig for oss å ta godt vare på alle aktive som bidrar på Øvrevolls faste løpsdager. De som starter i de såkalte hverdagsløpene må ha best mulig vilkår og styret i Norsk Jockeyklub vedtok ved månedsskiftet å øke premiesummen i alle ordinære løp med kr 10.000 fra 15. juli med varighet ut sesongen. Dette er ment som et kjærkomment bidrag til den helt avgjørende bredden og rekrutteringen i sporten, samtidig som det bidrar til å skape et enda mer attraktivt spilltilbud.

Det er tidligere informert om etablering av tilskudd for å stimulere til nye innkjøp av hester og øke antall startende i løp på Øvrevoll. Som en prøveordning vil Norsk Jockeyklubb gi et tilskudd på 30.000 kroner ved import av 2-årige og eldre hester fra land utenfor Skandinavia, gjeldende fra 2021. Tilskuddet utbetales til den som innregistrer hesten hos Norsk Jockeyklub. Hesten skal være i norsk trening og må i løpet av 12 måneder starte i minimum tre ordinære løp (gjelder ikke storløp) på Øvrevoll Galoppbane. Beløpet utbetales én gang per hest.

I tillegg etableres en høstbonus til hesteeiere. I ni utvalgte løp i løpet av oktober og november vil eiere kunne få 40 % tillegg til premien i høstbonus. Løpene vil være åpne for alle, men kun hester som pr vektdato har startet fem ganger på Øvrevoll i 2021 vil være kvalifisert til bonus. Vi håper denne type tiltak fra sportsavdelingen blir tatt godt imot av våre aktive.

Når vi nå forhåpentligvis ser enden på Covid-19 og etter hvert kan komme tilbake til en mer naturlig hverdag, føles det godt å forsterke fokuset ytterligere på sporten, rekruttering og gode opplevelser for publikum og våre hesteeiere.

Med ønske om en fortsatt god sommer!

Thomas Gjelsås

Adm. direktør