Opp og ned på Jägersro

Skrevet av Birger Christensen,  18.07.2021
Artikkelbilde
Nouvelle Lune tok en imponerende seier i Margareta Wettermarks Minneslöpning på den svenske Derbydagen sammen med Jan-Erik Neuroth. Foto: Svensk Galopp/Stefan Olsson.

Derbydagen på Jägersro var flott. For de norske fargene ble det en litt blanding av sterke innsatser og noen skuffelser. Fremst av våre hester setter vi Nouvelle Lune, men også Jet Action og Noble Justice var meget gode. - Hun går alltid bra på Jägersro, og dette løpet var intet unntak, sa en fornøyd trener Wido Neuroth etter Nouvelle Lunes imponerende seier.

Jan-Erik Neuroth var tidlig fremme, og det øvrige feltet ble malt i stykker. Tre lengder var avstanden ned til annenhesten Marta, mens Queen Rouge for første gang i karrieren var utenfor trippelen. Neuroth x 2 og Stall Perlen fikk også en flott seier med Jet Action. Han er i ferd med å etablere seg i den skandinaviske eliten, og nå ser han 90-tallet i formtall for første gang i karrieren.

Den tredje seieren hjem til Norge tok Noble Justice. Det bar rett til tet, og Selv om han ble angrepet på oppløpet, var seieren sikker. -Han har ikke alltid vært like enkel, men Noble Justice har et godt løpshode. Synes han viste så vidt bra, at vi nok går for Norsk Derby, sa Niels Petersen. Carlos Lopez satt på ryggen av skimmelen som eies av Stall Trick or Treat.

Stall Perlen og Neuroth fikk to fine vinnere, men den største favoritten sviktet i Derby. No Short Cuts var igjen vrien å laste, men det lyktes til slutt. Men det var ikke samme stinget som i Derby Trial, og det endte med en litt skuffende femteplass.

- På bortre langside fikk han en trøkk, og da mistet han speeden. Det blir ikke noen Derbyseier, men det kommer til å bli mange store løp, sa Wido etter femteplassen. Captain Chorus (Cathrine Erichsen/Nora H Holm) ble syvende etter å ha vært godt med på bortre langside. Overraskende vinner ble Stroxx Carlras. Både Rikke Bonde og Nicolai tok sin første Derbyseier.

I det avsluttende sprintløpet var det spennende å se Duca di Como. Han kom flott i gang, men da Nocentsinkentucky angrep, gikk det litt for fort. Duca holdt imidlertid fint til tredje, og vi synes forsøket med sprint var godkjent. Elione Chaves satt på ryggen.