Sandbanen overtar

Skrevet av Birger Christensen,  29.06.2021
Artikkelbilde
We Got The Boss ©hesteguiden.com

Torsdag er det sandbanen som gjelder på Øvrevoll. Helt greit at gresset får en hviledag, men viktigst selvsagt at hestene som er best på sand får en løpsdag. Løpsdagene som ikke ble avholdt før 17. mai var i sin helhet forbeholdt sandbanen, nå får mange det underlaget de trives på.

Om det ikke er samme klasse på løpene som det var sist lørdag, blir det mye spennende å følge med på. I det første løpet har vi vinnertippet. We Got the Boss. Lørdag møtte han tre av de beste milerne på banen, og det gikk rett og slett for fort. Nå er det enklere imot, og på sanden tror vi på seier. 

Et maidenløp i V65-1 er også interessant. Seven Nation Army var toer sist bak Ginmann, og sistnevnte fulgte opp med seier søndag i Gøteborg. Også My French Dream var god toer sist bak Takeko, som lørdag var toer i 1000 Guineas. Mot de to nevnte blir det spennende å se debutantene Alligate og Comme il Faut fra Niels Petersens stall. Det kan gå bra direkte, men de to vi har nevnt, gir seg ikke uten kamp.

Vi var i stor tvil om en banker og endte opp med Stogas Fairytale i V65-5. Hun vant lett sist, men fra spor 11 kan det koste litt å komme seg helt frem til tet. 

Spillemessig er omgangen tøff. Ikke nødvendigvis fordi løpene går på sand, men fem av løpene i V65 er handicapløp, Det er like mange vinnerkandidater som startende i flere av løpene. og vi tror på en sekser på rett side av 10 000, kanskje en god del mer.

I neste uke er det klart for årets første onsdagslunsj på Øvrevoll. Det nevner vi allerede nå. Deretter er det torsdagsløp frem til Derbyhelgen 21. og 22. august. For ferierende i den sørlige del av Skandinavia, nevner vi at Derby på Jägersro er 18. juli, mens den rette datoen på Klampenborg er 8. august.. Nå er det publikum på plass igjen, og en visitt kan anbefales. Men aller mest show blir det på Øvrevoll. Første mulighet for et besøk er torsdag.