Spennende sommerkveld

Skrevet av Birger Christensen,  20.07.2021
Artikkelbilde
Simmy's Copshop

Torsdag er det nøyaktig en måned igjen til Norsk Derby. Det er ingen veldig store løp, men en riktig fin meny. Spillemessig er det interessant med en fin miks av løsbare og vriene utfordringer. Siste avdeling i V65, V4 og DD er en gordisk  knute av dimensjoner. Her kommer det til å varere mye blant tipperne, og 14 streker er å anbefale. 

Det mest interessante løpet rent sportslig, er V65-5. Vi ble mektig imponert over Abolish sist som toer bak Sanary. Sistnevnte matches mot Polar Cup, og Abolish er også voldsomt bra. Kan hende 1370 meter er en bedre distanse enn 1170 meter, og han har bare vunnet en gang i karrieren. Derfor våger vi ikke å spille ham banker, men satser på ham i DD.

Våre bankere i V65 blir Simmy's Copshop og Close to Perfect. Førstnevnte hadde formtall 85 på sitt beste. Nå viser han den fighterevnen han gjorde fra sine beste løp, og familien Mjønli i Enebakk kan glede seg over at det fungerer. Kaia Ingolfsland har ridd ham på beste vis, og det kan bli tredje strake.

Close to Perfect er urutinert. Men innsatsen i livets andre start bak selveste Takeko var imponerende. Vi synes ikke motstanden er avskrekkende, og vi gir tillit til feltets eneste treåring.

Det er også plass til et maidenløp, og dessuten et veldig bra maidenløp. Her er det mange gode hester som ikke har vunnet. Om et par måneder er kanskje så mange som tre-fire ikke maiden lengre. Det betyr at de har vært innom vinnerpaddocken.

- All About Us er en veldig fin hest, som jeg har tro på, beretter Niels Petersen. Men med hester med formtall mellom 70 og 76, blir det nok ingen walk over.

 

Med sommerværet intakt er Øvrevoll et godt sted å være en sommerkveld. Vi ønsker vel møtt.