Tror mest på Kick On

Skrevet av EVERYSPORT,  25.07.2021

Sakte, men sikkert, begynner stallen til trener Niels Petersen å nærme seg toppformen. Han sender tre topphester til Stockholm søndag.I tillegg starter Wido Neuroth topphestene Everest Voice og Brian Ryan. Everysport har denne gang snakket med Niels Petersen før søndagens løp.

Niels Petersen har vært suverent den beste treneren i Norge de siste årene, de fleste år også best i Skandinavia. Stallen har ikke helt fyrt på alle sylindrer i år, men han fikk med seg en storløpsseier fra den svenske Derby-dagen søndag, samt en seier i et velbetalt løp på Øvrevoll torsdag, så det er saker og ting som tyder på at det går riktig vei med stallformen.

Søndag har han tre sjanser på Bro park, dog bare til å vinne to løp da to av hans beste hester 1 Kick On og 5 King David (V64-4/V4-2) løper mot hverandre. Vi kan garantere at det ikke er ofte en trener sender ut to 94-handicapere i samme løp! Og det til om med fra staller i forskjellige byer!

­– Kick On fra stallen på Øvrevoll er mitt valg i løpet, selv om han tapte for King David sist. Da hadde King David fordel av at det var årsdebut for Kick On. I fjor var det en stor utsettelse foran årsdebuten som satte Kick On helt ut nervemessig, i år hadde han langt fra klaff med løpsopplegget, da blir det vrient mot eliten. Han er normalt bedre med et løp i kroppen, jeg er optimist og tror på seier, sier Petersen.

Til Swedish Open Mile med 165 000 kroner til vinneren, sender han også King David fra sin filial i København.

– King David er knallgod, han har gjort tre veldig gode løp i år bak Match Maker hver gang. Han kommer garantert til å gjøre et sterkt løp igjen, men jeg jeg er fornøyd om han blir annen bak Kick On, sier mestertreneren.

På vei opp
Er det noen som husker 6 Ramone (V64-6/V4-4/DD-2) som 2-åring? Seks starter i 2018 ga fire seirer, to annenplasser og over en million kroner innløpt. Som 2-åring! Da var det kanskje ikke så rart at hun fikk en liten reaksjon som 3-åring og ikke klarte å vinne løp, men i fjor hadde hun et fint år og vant tre løp på ti starter. I år har hun blitt bedre for hver start. Annenplass bak Duca di Como sist brakte henne opp i personlig formtallsrekord på 87.

– Ramone var kjempegod sist, vi har lenge håpet at hun kan bli en toppsprinter og sist viste hun at det er innen rekkevidde. Dette er et tøft løp, her er det mange jevngode hester og man trenger litt flaks for å vinne. Ramone er kapabel nok om det klaffer, avrunder Petersen.