Ungdommen dominerer på Jägersro

Skrevet av Birger Christensen,  31.07.2021
Artikkelbilde
Lot of Joy, som foreløpig er maiden, og Jan-Erik Neuroth jakter triumf i Svenskt Oaks søndag. Foto: Svensk Galopp

Kun to uker etter den store Derbydagen er det klart for en ny stordag på Jägersro. Det er to- og treåringene som dominerer bildet.

NIELS PETERSEN starter ballet med toårige Chiefof Comanches. Han debuterer og er løfterik. Men vi ble voldsomt imponert over debuten til Uchcaihshravas, speakernes mareritt når det drar seg til i finishen. Hennes debut var helt rå.

WIDO NEUROTH mønstrer fem treåringer. I Oaks er  det 581 000 svenske kroner til vinneren, og Lot of Joy hører hjemme i favoritt-trioen. Leave no Trace er mer ubeskrevet, men kan få lov å kalles en outsider. De to får selskap av Millies Grazie fra Cathrine Erichsen, og hun var positiv i den første starten på Jägersro. Er hun en kandidat til å overraske? Det svaret tror vi er ja.

VOIX D'AMIE OG SILVANA er to hopper som foretrekker en kortere distanse enn Oaks. Begge står på stallen til Wido. Voix d'Amie har kapasitet til å kjempe om seieren, men må opp et lite hakk opp fra de siste startene. Silvana jakter penger, men det ser litt hardt ut å vinne

V64 AVSLUTTES med Hurricanelöpning. Det er siste ledd i den skånske Triple Crown sammen med Voterløpning og Derby. Det er først og fremst ventet å bli et durabelig oppgjør mellom No Short Cuts (Wido) og Wolfof Vancouver. Vi er rause og nevner også Pusjkin, som var fjerde i Derby. Her er det 415 000 til vinneren, og vi håper i hvert fall at No Short Cuts får et fritt løp uten problemer.