" Den beste måten å starte sesongen på"

Skrevet av Tom W. Johannessen,  03.05.2021
Artikkelbilde
Deecider og Oliver Wilson hadde full kontroll på Jägersro søndag. Foto: Svensk Galopp

Raphael Freire åpnet sesongen med en langtur til Malmö. Han visste hva han gjorde: Prince Of Tides ble femte, så kom seieren i V64-6: Deecider, med Oliver Wilson, forsvant fra konkurrentene i "Bronslöpning". 

* - Den beste måten å starte sesongen på, sa Raphael om seieren som var verdt 25 000 svenske kroner. 6-årige Deecider, som kom ut etter pause siden november, vant for sjette gang på 46 starter.

- DEECIDER hadde 73 i formtall da han startet sesongen i fjor. Nå stod han på 67. Jeg var "confident" i forkant, visste at han ville gå et bra løp. Men han møtte hester med løp i kroppen - så jeg var ikke sikker på seier. Prince of Tides, som ble femte i sitt løp, er en fin hest som er bedre enn sitt handicaptall. Men jeg har ikke funnet ut alt om ham ennå. Jeg tenker blant annet på hvilken distanse som passer best. Han har løp å vinne, sier Raphael til ovrevoll.no.

STALL BOREALIS eier Deecider som er tiltenkt ny start på det som skal bli Øvrevolls åpningsdag. Han var en 5-oddser søndag på Jägersro, et fjerdevalg i V64 og et andrevalg i V4-spillet. Fra start lå han rolig utvendig for Bacharach og Elione Chaves. Mot slutten av bortre lang ba Oliver Wilson om litt mer; da var det fort avgjort. 
Deecider vant som nevnt på en overbevisende måte i Malmö.

RAPHAEL FREIRE (se bildet under fra vinnerpaddocken på Jägersro), nå 25 år, kom til Norge fra Rio og Brasil som 19-åring med jockeyambisjoner. Han var toer på Dreamfyre etter Appelina i 1000 Guineas i 2016, men størrelsen åpnet for overgang fra jockey-Freire til trener-Freire. Nå er han samboer med Ida Tandberg, pappa til Helene og ansvarlig for en stall med 12 hester, syv av disse er er 2-åringer. Sesongen startet, som han selv også sier, på best mulig måte søndag.