100 prosent for Nora på Göteborg

Skrevet av Tom W. Johannessen,  30.05.2021
Artikkelbilde
Nora Hagelund Holm; fire seire så langt i år gir pene 23 i seiersprosent. Foto: Svensk Galopp

Nora Hagelund Holm tok turen til Göteborg søndag. Shantou ble strøket, da gjenstod Chilterns som hun red for første gang. Nora og Chilterns var en god match, sammen fløy de inn til triumf i V5-3.

I FORRIGE START var Chilterns i front, nå dukket han opp og frem, nærmest fra intet. Han var nesten ikke på høytaler'n før løpskommentator David Crona fikk øye på superspurterne Nora og Chilterns like før målstreken.
 - Jeg hadde tro på Chilterns både i det forrige løpet og i dag. Nora er en utrolig dyktig jockey, kommenterte Nathalie Mortensen i etterkant. Hun trener Chiltern sammen med "morsan", Annette Stjernstrand.

NORA HAGELUND HOLM har hatt en meget sterk start på sesongen: Tre av 14 på Øvrevoll og én av tre i Sverige gir en seierprosent på 23. Nora og Carlos Lopez har begge tre seire på Øvrevoll, Lopez har to andreplasser, Nora én.
Det kunne ha vært Nora alene på topp, men det som så ut som en seier på Asaks Ambition sist, endte i en disk for undervekt.
- Jeg vant to, men dette ødela hele dagen for meg, sier Nora til ovrevoll.no. Hun soner nå en utelukkelse løpsdagen torsdag 10. juni.
Seieren med Chilterns betyr at Nora har elleve igjen før hun passerer 70 førsteplasser - og blir profesjonell jockey.
I fjor vant hun forøvrig 16 løp på Øvrevoll.

CATHRINE ERICHSEN fortsetter i den flytsonen hun har vært i veldig lenge. Millie Grazie, også det en sterk spurter med Elione Chaves, vant for Cathrine som også tok en annen og en tredjeplass. Det var Close To Perfect (Light Valley Stud) som stod for den innsatsen til tredje. Treåringen gjorde en god innsats, men måte strekke våpen mot et par tøffe konkurrenter til slutt. Kapable Tinolo (Stall Mr Ascot) fortsetter å levere fine innsatser. Han var ute i et hekkeløp og gjorde en flott innsats til annen, kun slått av favoritten Lias Corner og Henrik Englom.