Årets første V65-runde

Skrevet av Birger Christensen,  26.05.2021
Artikkelbilde
Calcaterre

Torsdag kveld er det klart for årets første runde med V65 på Øvrevoll. For tre år siden var det jackpot syv ganger av totalt 16, så potensialet er stort. Kanskje er det litt små felter til å tro på de helt store pengene, men vi tror på en riktig pen utbetaling.

Langt flere hester har ennå ikke årsdebutert enn normalt når vi snart skriver juni, og skylden for det har covid-19. Vi syntes det var krevende å sette opp en bong, og noen klar banker lyste ikke mot oss. 

Annike Bye Hansen har seks hester til start innenfor V65-rammen og kan fort ta årets første seier. Duoen i V65-3/V4-1 er spennende, og kanskje blir 6 Takeko favoritt.

- Hun har fått formtall 81 etter løpene i Irland, og det er høyest i løpet. Takeko virker fornuftig og lett å plassere, men jeg er litt usikker på distansen. Håndterer hun 1800 meter, bør det være en fin sjanse. 5 Tambora Queen har jeg hatt på stallen siden mars. Står hardt til, men jeg tror dette er en hoppe som kan mer enn 67. 

I V65-4/V4-2 fyller Annike opp halve feltet. Her er det kun Backcountry som har løp i kroppen, og General de Vega har vært lenge borte.

- Han har ikke startet på drøyt ti måneder, men dette er en hest jeg har sansen for. Har vært operert, men alt er fint nå. Kan trenge løpet, men tror han får en fin sesong. Abolish trener også bra, og han avsluttet fjoråret fint. Gode gamle Calcaterre synes fortsatt det er morsomt å gå løp. Får løpe så lenge han klarer å hevde seg ok, avrunder Annike. Calcaterre ble for øvrig mestseirende på Øvrevoll i 2017 med seks seire

Den siste i sekstetten er 2 Seeyouincourt i V64-6 og V4-4. 

- Velger å starte for å komme i gang. Hun er ikke så langt fremme, og jeg tviler på at det er noe for spillerne, beretter Annike.