Tid for Barny og Nora i dag?

Skrevet av Tom W. Johannessen,  27.05.2021
Artikkelbilde
Barny og Nora Hagelund Holm jakter seieren i V65-1. Foto: Svensk Galopp

Stallen til Annette Stjernstrand og Nathalie Mortensen kommer med tre til Øvrevoll torsdag. - 6 Barny (V65-1) er den beste sjansen. Nora (Hagelund Holm, red. anm) rir ham bra, sier Nathalie til ovrevoll.no.

BARNY (14-prosenter kl. 09.00, distansen er 1100 dirt) har vunnet syv av sine 80 starter og har tjent én drøy million kroner. Han var toer med Nora Hagelund Holm på Göteborg 16. mai, slått med hals etter en litt uheldig start. Duoen har vunnet sammen tidligere. Nora, som vant med Captain Chorus første løpsdag til 25 ganger pengene, har en spennende dag på papiret. Hun sitter bl. a. på nyimporten 6 Takeko (V65-3/V4-1, Annike Bye Hansen trener), en drøy 40-prosenter i et tidlig forhåndsspill. Tilbake til Barny: - Han har fått tette starter nå, men jeg tror det går bra. Banen, som den blir i dag, skal passe, sier Nathalie Mortensen som vurderer de to andre starthestene som hun rir selv:

4 Backcountry (V65-4/V4-2, 7-prosenter) ble sjette i Danmark 8. mai, ikke på topp da. Tilbake på Øvrevoll der han trives. Har kapasitet til å vinne hvis motivasjonen er der. Må prikke starten, men jeg tror han gjør det. Kan være veldig "snabb" i vei. Har jo en plan om å lede hele veien, men jeg egentlig ikke hvordan det går i dag...

- 3 Golders Green (V65-6/V4-4, 7-prosenter) var en positiv overraskelse sist. Gikk fint. I dag er det litt kort, og Golders Green er best på gress, sier Nathalie til ovrevoll.no


TOLLEF LANGVAD red sin siste vinner 26. oktober 2017. Han vant overlegent sammen med Moonflash. Trener-Tollef er still going strong, det samme er 7 Moonflash (V65-2). Han fikk en skrue opp i bakfoten etter et løp i juli i fjor, men kom fin tilbake. I den siste starten i 2020 ble han firer etter et uheldig løp. Sandro De Paiva opp. En 5-prosenter kl. 09.00 i dag; her kan spillerne være på et dyrt villspor:
- Han har vært et lite eventyr for meg. En fin stayer. Formen skal være bra foran årsdebuten. Han må ikke gå i front. I dag er det et par som kan dra unna og gi drahjelp. Jockeyen Sandro De Paiva er topp. Jeg er spent, men litt bekymret for banen. Det er mye sand i den. Moonflash er best på rask gressbane eller frossen dirt, oppsummerer Tollef Langvad for ovrevoll.no.WILLA SYNØVE M. SCHOU (bildet) vant syv løp på Øvrevoll i fjor. Jakter årets første i dag - og kan få seieren allerede i torsdagens første løp. Willa fra Stavern rir 4 Deecider fra Raphael Freires formstall.
- Det er nok min beste sjanse, sier Willa.
Hun betegner 1 Black Million (Gina Mathisen trener) som en outsider i V65-5/V4-3: - Det kan være litt langt. Men Black Million er rask ut av boksene, sier hun og obs'er litt på 2 Ciccarelli (V65-6/V4-4, 14-prosenter) fra Hallvard Somas stall: - Slet litt med halsen i fjor. Skal være i bedre slag nå, sier Willa til ovrevoll.no.

RAPHAEL FREIRE har fart på stallen og hestene. Tre seire i Sverige så langt i år og en stråelnde seiersprosent. Han blinker ut 4 Deecider i det første løpet som den beste sjansen.
- 5 The Notorious (V65-1, Sandro de Paiva, 52-prosenter) var veldig bra til seier sist og kan vinne igjen på kortere distanse, men sikker er jeg ikke. Trippel er han nok uansett på. Det er opp syv kilo - og selskapet er tøffere.
- 3 Elegant Queen (V65-5/V4-3, Gutemberg De Silva, 14-prosenter) ranker jeg som nummer tre av mine med tanke på sjansene i dag. Trener bra, men jeg vil se henne i løp. La meg kalle dette en god outsider, uttaler Raphael til ovrevoll.no. 
RED.ANM.: Elegant Queen var favorittspilt i debuten på Lingfield i desember, men gjorde seg lite bemerket i løpet til en 8. plass.

JAN-ERIK NEUROTH vant Fam. Einar Nagell-Erichsens Minneløp med en sterk Nouvelle Lune sist. Har ingen stenklare i dag, men er en jockey som alltid må følges.
- 5 Mongolian Navy (V65-2, Pål Jørgen Nordbye trener, 12-prosenter, red. anm.) tror jeg vil trenge løpet. Har mye vekt og er en stor og tung hest. Våre tre stallhester i V65-3/V4-1 er jevne:
- 3 Bosseur (6-prosenter), med Sandro De Paiva, trener bra, skal takle den litt tunge banen det blir i dag, er en ganske liten hest.
- 7 Leave No Trace (, 12-prosenter, Andreas Tapia Dalbark) er trolig den med mest distanse i. Debuterer for stallen.   
- 2 I Apple (7-prosenter) er en fin type og en Breeders'-hest. Urutinert, kan trenge løpet. Men dette er altså en lovende hest.
- 1 Dardenne (Andreas Tapia Dalbark, 19-prosenter) og 2 Brian Ryan (37-prosenter) i V65-4/V4-2 er begge gode på den banen vi får i dag. Men dette er "prepløp" for større sprintløp. Begge er imidlertid gode nok til å vinne, dette er kapasitetshester som trener fint. Brian Ryan er helt avhengig av riktig humør og dagsform. Vil han vinne, så vinner'n. Men det kan hende han ikke vil, sier Jan-Erik Neuroth til ovrevoll.no.

FAVORITTER I FARE: Vi lener oss på ferske trener- og jockeyuttalelser her: Raphael Freire, som trener 52-prosenter'n 5 The Notorious i V65-1, er ikke sikker denne gang. Og Jan-Erik Neuroth kan heller ikke melde helgrønt på humørhesten og 37-prosenter'n 2 Brian Ryan i V65-4/V4-2.