Imponerende vinnere på Øvrevoll

22.05.2021
Artikkelbilde
Sjette strake seier for norskoppdrettede Purple Ace ©hesteguiden.com

Det var deilig å se hestene løpe om kapp på Øvrevoll lørdag kveld. Cathrine Erichsen viste flott stallform med tre seire. Blant jockeyene ble det en trippel på Carlos Lopez, mens Elione Chaves sikret en dobbel.  Nå er vi i gang, og det er bare å glede seg til fortsettelsen

Skandinavisk mesterskap innledet V5-spillet. Det var ventet at det skulle bli en duell mellom Purple Ave og Hollywoodboulevard. Det ble det til de grader, og Purple Ace var nok en gang best. Fem av fem seire i fjor, nå er det seks av seks. Det var jevnt lenge, men de siste meterne avgjorde Purple Ace sikkert. Dermed to strake til Chaves/Erichsen.

-  Det var hardere konkurranse nå enn i fjor, men jeg synes likevel det var sterkt å vinne. Den verste motstanderen hadde jo løp i kroppen, så det var bra, mente Cathrine.

 Nouvelle Lune  ©hesteguiden.com

Forrige gang Jan-Erik Neuroth vant løp på Øvrevoll var 21. mai fjor. Ett år og en dag gikk det til det ble ny gevinst, og det gledet nok ekstra at den kom med Nouvelle Lune, hesten han satt på da ulykken var ute i fjor. Dessuten ble det ingen seire for den flotte hoppa i fjor (var først i mål på den svenske Derbydagen, men ble flyttet ned til annen). Smooth Escape holdt strålende til annen. Det ble første og tredje til Wido Neuroth, så de fremste trenerne fra i fjor markerte seg umiddelbart,

-Deilig å ri løp på gress igjen og gøy å vinne på årets første dag, sa Jan-Erik.

- Fint å ha ham tilbake, supplerte pappa Wido.

Silver Falcon årets første vinner ©hesteguiden.com

Først ute var fire gode stayere. Cathrine Erichsen hadde duoen Silver Falcon og Master Bloom, og det ble en soleklar dobbel i årets første løp. Aller fremst var Silver Falcon, som ledet fra start til mål med Elione Chaves som makker. Master Bloom prøvde seg, men ble avvist. Dette var den første seieren til Silver Falcon siden august 2019, og det var morsomt å se ham i en slik forfatning.

Captain Chorus ©hesteguiden.com

Knallgode treåringer møttes i V5-3. Thunderey tok teten og ledet i det lengste. Hun gikk et flott løp, men Captain Chorus kom fort bakfra. Kort før mål var hun først, og det ble seier til sistevalget. Cathrine Erichsen bekreftet stallens flotte form, og Nora Hagelund fikk betalt for å tro på seier helt til streken. Nora ble lærlingchampion i fjor og er vår favoritt til å gjenta den bedriften. Perlen-duoen Thunderey og Voix d'Amie ble annen og tredje, 

- Litt overraskende at han skulle vinne, men veldig gledelig, kommenterte Cathrine.

Julien Delamare ©hesteguiden.com

Julien Delamare var feltets eldste, men var ikke preget av alderen. Niåringen gikk frem til ledende London Rock, og de to siste valgene stred hardt om seieren. Kaia S Ingolfsland kunne glise godt etter målpassering for årets første seier, og det var det også for Tina Smith.

Kasai ©hesteguiden.com

Kasai var som vanlig vanskelig å laste inn i boksen. Men vel inne var han tidlig i fremste rekke. Det ble et herlig oppløp og veldig uvisst 300 meter fra mål. Men Kasai holdt unna foran Ginmann og Noosa Prince. Dermed kom også Niels Petersen og Carlos Lopez, to championer i 2020, på vinnerlisten også i år.

Macjack ©hesteguiden.com

 Arne O Karlsen er en av de virkelige veteranene i norsk galoppsport. Lørdag vant hans Macjack på åpningsdagen.

- Han sto fint inne  løpet, og Lopez red ham smart. Nå satser vi på Hesteeierforeningen 3. juni. kunne Arne opplyse.

Stogas Fairytale ©hesteguiden.com

Stogas Fairytale var tidlig fremme og holdt sikkert unna for positive Golders Green. Dermed kunne også Hanne Rådstoga bokføre en seier på åpningsdagen, mens det var tredje gang Carlos Lopez red inn i vinnerpaddocken.

Cardhu ©hesteguiden.com

Også Silja Støren og Manuel Martinez ville være med på showet på første løpsdag. Manuel og Cardhu la seg sist til å begynne med, men på oppløpet gikk det klart fortest. 

-  Godt å vinne med den siste sjansen for dagen, og London Rock var nær ved. Glade hester som løper fort er oppskriften på stallen, sa Silja.