Informasjon om lørdag: -Endelig klart for sesongstart!

Skrevet av Thomas Gjelsås,  21.05.2021
Artikkelbilde

Det har vært en tøff og krevende periode for galoppsporten. Nå gleder vi oss stort over at sesongen kan starte lørdag. Om en snau uke, torsdag 27. mai, håper vi å kunne invitere publikum til banen for å oppleve løpene live. Løpsdagen lørdag avholdes uten publikum. Dette for å være helt trygge med tanke på krav om smittevern, og for å kunne iverksette eventuelle tiltak i forhold til ny lokal forskrift. Vi ber om forståelse for dette, og vil samtidig takke hele miljøet for den tålmodigheten dere har vist i en utfordrende periode for oss alle.

Regjeringens pålegg om ekstra strenge restriksjoner (5B) for Bærum kommune, har gjort det umulig for Øvrevoll å starte sesongen. Vi har gjennom løpende dialog med både lokale og nasjonale myndigheter gjort alt som har stått i vår makt for å kunne starte galoppsesongen. Lokalt har vi møtt forståelse for vår situasjon, men det har ikke vært tillatt å innvilge lettelser fra nasjonal forskrift. Det har vært både frustrerende og leit å ikke kunne avholde løp, da vi har vært trygge på at dette var forsvarlig innenfor gjeldende krav om smittevern. Torsdag kom meldingen fra Regjeringen om at Bærum går ut av tiltaksnivå 5B natt til lørdag, og fredag ga Formannskapet i Bærum Kommune klarsignal for galoppløp på Øvrevoll. Nå er det en gledens dag, når vi endelig kan erklære galoppsesongen 2021 for åpnet.

Torsdag 27. mai arbeider vi for å åpne opp for et begrenset antall publikummere på banen. Denne løpsdagen planlegger også Café Hygge å være i gang igjen. Lørdagens løp kan dere følge gratis på nett TV og vi vil legge ut nyhetssak med link til sendingen.

Det har vært en spesiell stemning i miljøet de siste ukene. Alle har kjent dette på kroppen, og tankene har surret døgnet rundt i håp om å komme i gang. Vi vil igjen takke spesielt trenerne, jockeyene, hesteeierne og hele galoppmiljøet som har vært både tålmodige og forståelsesfulle i denne prosessen. Nå ønsker vi alle lykke til med lørdagens løp. Det mange godbiter på menyen, og du kan lese mer om det sportslige i andre artikler på vår hjemmeside. Vi gleder oss!

 

Thomas Gjelsås

Adm. dir.