Her er favoritten i World Cup!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  23.03.2021
Artikkelbilde
FIGHTER OG FAVORITT: Dette er en fighterhest, Mystic Guide, som ris av Luis Saez lørdag. William Buick var testpilot på Meydan. Foto: Meydan.com

Klokken 17.50 lørdag norsk tid smeller det på Meydan. Dubai World Cup har 62 millioner norske kroner i førstepremie og en amerikansk favoritt: Mystic Guide ris av Luis Saez, men på vårt ferske Meydan-bilde er det William Buick som setter fart på 4-åringen.

Med spill fra Norsk Rikstoto vil løpene vises på en av RDs kanaler. Du finner også nyttige linker under fanen Linker her på siden.

Mystic Guide, som trenes av Michael Stidham, er en av tre Godolphin-hester i et felt på 14. Vant et «prepløp» på Oaklawn Park som du kan se på denne lenken:
Mer Godolphin: Saeed bin Suroor, med hele ni World Cup-triumfer i beltet, sender ut Gifts Of Gold, vinner på Saudi Cup-dagen i februar.

Buick på Magny Cours
Og fra Frankrike kommer André Fabres Magny Cours (også Godolphin-eid) som er William Buicks ritt i lørdagens hovedløp. 6-åringen har fem seire på åtte starter, men er fersk på dette nivået. Meydans dirt kan også være et spørsmålstegn. Dette er imidlertid en hest i utvikling, William vant på Magny Cours 5. juli i fjor og rir som kjent aldri med lua i hånda.
Han vant dette storløpet på Prince Bishop i 2015.
Magny Cours er lørdagens outsider til ti ganger pengene i forhåndsspillet.

Tøffe amerikanere
USA er godt representert på Meydan: Jesus’ Team var toer i Pegasus Cup på Gulfstream etter Knicks Go.
Sleepy Eyes Todd og Title Ready er andre amerikanske pall-aspiranter.
Chuwa Wizard, vinner av Champions Cup på Chukyo Racecourse i desember, representerer Japan.
For å sitere William Buick: «Japanske hester hevder seg overalt i verden».
Bahrein-trente Salute The Soldier gjør ikke mye feil, kjenner Meydan og er også en utfordrer til Mystic Guide.

Stjernefelt i Sheema Classic
William Buick har vunnet de tre siste utgavene av Dubai Sheema Classic. Han satt også på Andrew Lloyd-Webbers Da Re Mi i 2010, løpet som ble hans internasjonale gjennombrudd.
I år sitter William på Charlie Applebys Walton Street som har imponert på Meydan. Men nå møter Walton et innfløyet stjernelag, det er absolutt verdensklasse over Sheema-feltet:
Mishriff, trent av John Gosden, vant Saudi Cup og 85 millioner på dirt. Retur til gress nå. Denne 4-åringen takler imidlertid «the switch» helt ypperlig (vant Fransk Derby på gress i fjor) og kan vinne igjen.

Moore i superform
Vinne Sheema Classic kan også japanske Chrono Genesis og Aidan O’ Brians Mogul. Ryan Moore rir sistnevnte.
Han er i superform med åtte seire og 57 i seiersprosent de siste 14 dagene.
For øvrig; Både Frankie Dettori, Ryan Moore og William Buick rir på Meydan lørdag.
Dette var trippelen på jockeyenes verdensranking i fjor.

Space Blues jakter sjette strake
Han har vunnet de fem siste – på fem forskjellige baner. Sist i Riyadh i Saudi Arabia: Space Blues jakter den sjette på rad i Al Quoz Sprint og er vår manns beste sjanse.
William rir ellers i åtte av ni løp og er på vei inn i en spennende lørdag – for å si det forsiktig.
Han sitter også på Copano Kicking i Golden Shaheen, den japanske hesten som vant dirt-sprinten på Saudi Cup-dagen etter årets råeste oppløp.
Til slutt: Torsdag trekkes sporene til World Cup-løpet som går over 2000 meter på dirt.
Vi har vært til stede på den trekningen og vet hva den gjør med garvede galopptrenere: Havner man langt ute, sitter smilene langt inne. Veldig langt inne.

VINNERHEST: Space Blues har vunnet sine fem siste løp. Han gjør ofte løpene på slutten og er klar for et nytt høydepunkt sammen med William Buick lørdag:
Al Quoz Sprint med 5,2 millioner i førstepremie. Distansen er 1200 meter, dette er et lite «step back in trip» for stjernehesten som trenes av Charlie Appleby.