Oppdatering rundt sesongstart og Covid-19

Skrevet av Thomas Gjelsås,  24.03.2021
Artikkelbilde

Det nærmer seg sesongstart torsdag 15. april. Vår målsetting er å arrangere første løpsdag som planlagt, med de restriksjoner og retningslinjer som blir lagt til grunn med hensyn til Covid-19 og krav om smittevern.

Dog er det en forutsetning at samfunnsutviklingen går i riktig retning de nærmeste dagene. Vi har løpende dialog med både kommuneoverlegen og avdeling for koronahenvendelser i Bærum, og har et tett samarbeid med Det Norske Travselskap. Vi er helt avhengig av at det igjen blir tillatt å avholde arrangementer i Viken fylke etter 12. april.

Det viktigste nå er at næringen får leve og at vi kan arrangere løp for hester, aktive og eiere. De som har galoppsporten som næring er helt avhengig av å kunne utøve sitt yrke. Dagens restriksjoner i henhold til arrangementer for profesjonelle utøvere kan medføre at ikke amatørryttere får ri løp, mens amatørtrenere kan melde hestene til start. Det er viktig at alle nå spiller på lag og at sporten innretter seg etter de forskrifter som må følges, så får vi håpe på lettelser i løpet av våren.

Hva gjelder gjester fra utlandet, så pågår det fortsatt en prosess med å løse dette best mulig. Hester fra Sverige og Danmark skal kunne delta i løp på Øvrevoll. Spesifikasjoner rundt dette vil vi orientere om til aktuelle utøvere. Vi arbeider i tillegg med en mal for svenske ryttere som besøker Øvrevoll regelmessig (ukentlig) gjennom sitt arbeid.

Vi ber om forståelse for at arbeidet rundt sesongstart er en krevende prosess med mange detaljer. Vi gjør alt vi kan for å finne best mulig løsninger for sporten, og i dette arbeidet er alltid krav om smittevern første prioritet.

Oppdatering kommer fortløpende i dagene frem til 15. april.

 

Thomas Gjelsås

Adm. dir.