Stang-ut i fjor, bedre i år?

Skrevet av Birger Christensen,  31.03.2021
Artikkelbilde
Are Hyldmo med Lady Maleficent

Are Hyldmo hadde ikke en av sine beste sesonger i 2020. Det var mer enn covid-19 som ikke spilte på lag. Nå tror han på at det i hvert fall blir et bedre 2021.. 

- Jeg håper i hvert fall at hestene er bedre enn min egen form akkurat nå. Har slitt med feber og har vært og testet meg, Tror det bare en vanlig influensa, men det er jo best å være sikker.

Nei, fjoråret var ikke bra. Det meste som kan gå galt, gjorde det. Mistet en seier på Crossroad Blues, hadde mye skader, og det var i det hele tatt mye som gikk skeis. Var dessuten nærmeste nabo til byggeplassen da Niels Petersen fikk ny stall, og det ble en urolig tid for to- og firbente. Fikk vel også en solid dose med skader. Sir Aircross fikk en sårskade, som er noe av det styggeste jeg har sett, og den sesongen ble ødelagt. Han er halvbror til Crossroad Blues, og jeg tror det er en del å gå på i forhold til formtallet 54, antyder Are. Kommer trolig til start og skal følges litt.

- Til åpningsdagen, om den blir avholdt etter planen, ser det ut til at Crossroad Blues kan ha en fin oppgave. Har nok vist nivået sitt, men fjoråret var ikke maksimalt, sier Are. Ingen trener har vunnet løp på åpningsdagen så ofte som Are de siste 15 årene. I fjor var det London Rock som viste sin høye fart på sandbanen og vant ganske sikkert. Mange av hestene til Are går sine beste løp på sand, med Dickie Dickens som det beste eksempelet. 18 av hans 19 seire er tatt på sand.

Fem Derbyseire har Are på samvittigheten. Den første i 1984 med Winning Flush, den hittil siste i 2001 med Harrier. Det er 20 år siden, og nå kan My French Dream være en kandidat, han er halvbror til gode Swedish Dream. Startene som toåring var lovende.

- Hans andre start var i kriteriet. Der gikk han bra uten å få klaff. Finalen i fjor endte med annen. Det løpet skulle ha gått over 1600 meter, men måtte endres til 1100 meter. 

- Vi vinner lett om det er 1600 meter, sa jockey Maikel Narvaez Bravo etter løpet. Han er i hvert fall meldt i Derby, og det blir spennende å følge ham, avslutter Are, to uker før det forhåpentligvis blir sesongdebut.