William på Meydan-toppen

Skrevet av Tom W. Johannessen,  06.03.2021
Artikkelbilde
Walton Street og William Buick vant Gruppe 2-løp på Meydan i siste start. Nå venter Gruppe 1 og Dubai Sheema Classic. Foto: Godolphin

William Buick vant med Desert Peace torsdag og er oppe i ti Meydan-seire før World Cup-dagen 27.mars. Han er nå hode foran Mickael Barzalona i kampen om Meydan-championatet. Et championat han mangler i sin samling.

William har blitt beste jockey i «The Carnival» de siste årene, men dette er en annen statistikk som omhandler ti løpsdager fra januar til og med World Cup.
Her har vår mann en 8-7-ledelse på Frankie Dettori.

Buick vs. Barzalona
Meydan-sesongen 2020/21 startet 5. november og setter sin sluttstrek 27. mars etter 16 arrangerte løpsdager.
William har ti, det samme har Mickael Barzalona, Adrie de Vries følger med åtte foran en «syverklubb»: Frankie Dettori, Pat Dobbs, Pat Cosgrave og Tadgh O’Shea.
Frankie kan selvfølgelig trylle, men seire på World Cup-dagen sitter langt inne.
I realiteten er Meydan-championatet en kamp mellom Buick (26 i seiersprosent) og Barzalona. 
Ingen av dem har gått til topps tidligere. Pat Dobbs har tatt de fire siste, Richard Mullen var best i 2014/15-sesongen, Silvestre de Sousa i 2012/13; Frankie Dettori de tre sesongene før der. 

Mishriff til Sheema Classic
John Gosdens Mishriff vant Saudi Cup 2021 med mektige 85 norske millioner i førstepremie. 4-åringen går på alle underlag i alle land.
Han vant Fransk Derby på gress i fjor – og er nå på vei til et nytt gressløp; Dubai Sheema Classic 27. mars.
Mishriff går nå opp i distanse til 2400 meter.
William Buick er mestseirende jockey i dette løpet som er et av de best betalte gressløp i verden.
Han vant på ryggen av John Gosden/Andrew Lloyd-Webbers Da Re Mi i 2010 – og har et hattrick de tre siste årene (ikke arrangert i 2020) med Jack Hobbs, Hawkbill og Old Persian.
Alle disse Godolphin-hestene ble trent av Charlie Appleby.

Tøft for Walton Street
I år sitter William på Walton Street som går opp i klasse og altså møter Mishriff. Dette blir en munnfull for Walton og William.
John Gosden sender også Lord North, vinner av Prince of Wales’s Stakes i 2020, til Dubai. Lord North starter i Dubai Turf.

Murphy-utsettelse
Ellers : Oisin Murphy, engelsk championjockey de to siste årene, er på vei tilbake etter tre måneders utelukkelse, konsekvensen av en positiv kokain-test fra Frankrike i juli i fjor.
Murphy ble trodd på at han ikke selv hadde tatt kokain. Men han hadde hatt sex med feil dame.
25-årige skulle ha ridd på Lingfield torsdag men comebacket er utsatt. Murphy kaller det «administrative error», galoppmyndighetene, BHA, kaller det noe annet:
«As of March 12.
Mr. Murphy is only part way through his reinstatement testing, and he is therefore unable to ride at this point”, heter det i en uttalelse.