Flott finaledag

Skrevet av Birger Christensen,  14.11.2021
Artikkelbilde
Intella

Søndagens finaledag på Øvrevoll ble en trivelig avslutning på galoppåret 2021. Bra med folk til stede var gledelig, og det var mange spennende finisher og god stemning. Det blir Oscarfest 29. januar, men allerede nå ble championene hyllet fra vinnerpaddocken.

Statistikker ligger fra sesongen 2021 finner du i vår årbok, KLIKK HER (Fane Publikasjoner på toppen av siden)

Alle bilder: ©hesteguiden.com 

- Intella fikk en ufrivillig runde rundt banen i forkant av løpet sist. Avstamningen tyder på distanse, og hun er meldt i Derby, berettet Leif Spørck. Leif er en av de store veteranene på banen, og Intella kan avgjort være noe å satse på. Hun ble kjøpt som et resultat av en premie fra Irish Thoroughbred Marketing. Willa Schou red vinneren, og senere på dagen ble det en dobbel til Niels Petersen og Carlos Lopez. Rett og rimelig med deres dominans. Quelle Eleganze møtte enkel motstand i årets aller siste løp, mens Kildare måtte fighte hardt for seieren. 200 meter fra mål så det helt uvisst ut, men Kildare stakk frem nesen mot hardt kjempende Moonflash og Buckyboy.

- Utrolig gøy at det ble seier for Kildare og Leif-Erik Thoresen. Han har vært i gamet i en mannsalder eller mer, så da blir det nok en sesong til for Kildare, tenkte Niels.

Tinolo har hatt en strålende høst. Nora Hagelund Holm brakte ham i flott posisjon før oppløpet. Der stakk Tinolo frem til suveren seier, den tredje strake. Årets første seier kom i Champion Hurdle på Strømsholm. Native Star var klart nærmest. Den andre seieren for Cathrine Erichsen kom i V64-finalen med Shantou. En Astron i fremgang bød på litt kamp, men Shantou hadde god kontroll. Elione Chaves ble dermed toer blant jockeyene.

- Shantou har aldri vært bedre enn han er nå. Nesten litt synd at sesongen er over, så god som Shantou har vært i det siste, sa Cathrine. Kanskje blir det en tur til Sverige.

En annen dobbeltvinner ble Nora Hagelund Holm. I tillegg til Tinolo vant hun med Gimme Love, trent av Lenitha Adolfsson. Det holdt for Nora til å bli tredje på årets jockeyliste. Nå skal hun opereres onsdag, og vi ønsker stort lykke til. Willa Schou ble firer, og hun kunne titulere seg lærlingchampion.

I amatørløpet ble et par saker avklart. Emilie Finckenhagen vant med Famous Riff, som har forbedret seg så mye at det ble seier tross markert overvekt. Det var nok til å sikre seieren i Høymyr Hestesport Cup for Emilie, et fint punktum for sesongen. Are Hyldmo trener vinneren.

God grunn til å juble hadde også Charlotta Ericsson. Amatørchampion ble hun etter tre seire på ti dager i august.

- Jättekul. Derbyhelgen var magisk med seier både lørdag (Point Boy) og søndag (Slim Revenge), sa Charlotta. Det ble dobbelt svensk, da Evelina Rønnlund klarte tre fine vinnere på sine tre første Øvrevoll-løp. Mer Rønnlund ble det da Lady Daniela ledet fra start til mål med Alan Wallace om bord. Christoffer Andersson Rønnlund trener, og samtalen med Thomas Gjelsås var dagens mest følelsesladde.

Knut O Arnesen hadde også en fin søndag.

- Jeg tror vi vinner med Monjazaat, sa Knut. Etter en tøff fight mot I Apple ble ønsket innfridd etter en fin fight mellom Manuel Martinez og Silje Strand. Som oppdretter ble det seier med Famous Riff (og tredje med Jennifer A). Da ble oppdretter-seieren solid. Ellers var Stall Perlen siden en god tid tilbake mestvinnende eier. Her ble Nathalie Mortensen toer, og sammen med Annette Stjernstrand var de klart fremst om tittelen som amatørtrener. Beste norske i denne klassen var Gina Mathisen. Hun vant også Sleipner-prisen med Perfect Illusion.

Den kampen som ble avklart sist, var striden om å bli årets mestseirende. I sjette løp hadde How Dare You sjansen, men det lyktes ikke. Dermed ble det Simmy's Copshop som tok trumfen hjem til Hege Larsen Mjønli i Enebakk. Gratulerer.

Og vi tar også med at Trav & Galoppmytt v/Bjørn Erik Lobben vant årets avistippekonkurranse.

Tinolo

 

Famous Riff

 

 

Kildare

 

 

 

Gimme Love

 

 

Lady Daniela

 

 

Shantou

 

Mojazaat

 

Quelle Eleganze