Flotte unghester

04.11.2021
Artikkelbilde
Chianti

Vi fikk se en rekke flotte prestasjoner på Øvrevolls sandbane torsdag. I de to første løpene var toårige Chianti og treårige Thunderey imponerende. Sterk sprint fikk vi se av Shantou, som tok årets første seier etter en sterk spurt.

Se statistikker til høyre på siden

Alle bilder:  ©hesteguiden.com 

Chianti lot stallvenninnen Intella styre begivenhetene frem til oppløpet. Da gikk Chianti forbi, og han forsvant til overlegen seer. Zeffirelli spurtet fint til annen, mens Intella fikk tunge ben på slutten. Niels Petersen og Carlos Lopez er og har vært en dominerende duo de siste sesongene, og det har de jammen vært i år også. For Niels er det championat nummer 11 på stripe, mens Carlos vinner for åttende gang. Dermed er han på toppen sammen med Janos Tandari med åtte titler. Det er ikke sikkert det stopper der. - Chianti gikk bra på upassende forhold på Bro. Vi startet nå for at han skulle få en positiv opplevelse og litt selvtillit, og jeg er veldig fornøyd, oppsummerte Niels.

V5-innledningen ble et fartsfylt og severdig oppgjør. Simply Minds tok teten foran Couleur Cafe, og det gikk unna underveis. Couleur Cafe holdt strålende etter at hun ikke hadde startet siden den svenske Derbydagen. Bakfra kom imidlertid Thunderey, som bare var ute i årets tredje start. De to Neuroth-hestene trakk unna med seier til Thunderey. Hun har hatt mye problemer i år etter skade på hoven på Øvrevolls åpningsdag, men nå ble det en opptur med Jan-Erik Neuroth på ryggen. - Regnet med at Thunderey skulle være forbedret med et løp i kroppen etter måneder med problemer. Morsomt at Couleur Cafe gikk så bra også, sa Wido etter den fine dobbelen.

Thunderey

 

Gode sprintere var ute i V5-2. Det var ventet at løpet skulle bli et oppgjør mellom Shantou og Prince of Tides. Slik ble det da også med Shantou som sikker vinner. En av flere artige dueller den siste tiden mellom Elione Chaves og Carlos Lopez gikk i favør av førstnevnte, og Elione har koblet et lite grep om andreplassen blant jockeyene før finaledagen. Deleier Bjørn Erik Lobben gledet seg over seier, og han kunne berette at han var på det norske laget til Quiz-OL. - Løpsopplegget ble bedre denne gang, og da kom endelig årets første seier, sa Cathrine Erichsen. Hun er klar toer blant trenerne etter en fin sesong.

Shantou

Pine River var fremme i front hele veien og holdt imponerende unna til seier. Emma Nordin red et sterkt ritt, og Sandra Brolin trener. Svensk ble det også i V5-finalen, da Nathalie Mortensen satt på lovende Astron. Kom frem innvendig på oppløpet og vant suverent.

Pine River

Famous Riff hadde aldri vunnet, men varslet form sist. Kom som vanlig bakfra, men denne gang rakk han frem i god tid. Cornelia Hartsmar som tok turen kun for dette løpet, red et velberegnet ritt. Are Hyldmo tok en velfortjent seier etter mye stang-ut i løpet av sesongen.

Famous Riff

 

Astron

Amatørene avsluttet den nest siste løpsdagen. Etter flere gode plasseringer lyktes det endelig for Ida Tandberg å vinne med Tsupermand. I start nummer 25 kom den første seieren, til stor glede Gunn Elisabeth Johansen fra Skreia. Et litt mer passivt opplegg fra start var nok en god oppskrift, og Tsupermand blåste forbi de øvrige på oppløpet. - Utrolig gøy å få det til, det har vært nære på flere ganger, sa Ida, som også har en viktig del i samboeren Raphael Freires suksess i år.

Årets champion blant amatørene blir imidlertid svensk. Vinner Evelina Rønnlund på finaledagen, går hun til topps. Ellers går tittelen til Charlotta Ericsson.

Ellers registrerer vi at det fortsatt ikke er helt avgjort blant årets mestseirende, men kandidatene er nå langt færre. Derimot er det avgjort at Rock Dancer tar en fortjent tittel som Årets Tøffing. Wido Neuroth passerte Annike Bye Hansen om en plass på trippelen blant trenerne, men der lever spenningen. Vi kommer tilbake med mer etter starterklæring onsdag, det går mot en flott finaledag søndag 14. november.

Tsupermand