I dag: Layton og How Dare You fra Marie

Skrevet av Tom W. Johannessen,  28.10.2021
Artikkelbilde
DUO I FORM: Emelie Gustafsson og Marie Lustig er klare for Øvrevoll i dag. Foto: Svensk Galopp

Marie Lustig slår fast at hun "er strålende fornøyd med sesongen". Og det kan komme mer:
- 4 Layton (V65-2) og 7 How Dare You (V65-4/V4-2) er de beste sjansene, sier hun til ovrevoll.no


* Marie Lustig startet fra Örkelljunga klokken 06.00 torsdag morgen. Etter syv timer og ett kvarter ankommer hun og hestene Øvrevoll. Hjemturen tar litt lengre tid - med en ekstra stopp på veien tilbake. 


* Her er Maries  kommentarer til hester og sjanser torsdag:

- 4 Layton 
(V65-2, Charlotta Ericsson, 16-prosenter kl. 08.00 i dag) gikk "jättebra" på Øvrevoll sist. Har tatt det løpet fint. Kan gå både i front og bakfra. Han bestemmer dette litt selv. Skal ikke jages på. Regnes i toppen.

6 Desert Dust (V65-4/V4-2, Charlotta Ericsson, 1-prosenter) har bra kapasitet, kanskje bedre enn min andre hest i løpet. Kan vinne hvis alt skulle stemme. Men Charlotta har ikke ridd ham før. Det kan selvfølgelig slå begge veier. Men jeg er usikker. Har gått bra på dirt på Jägersro - så det er nevnt.
7 How Dare You (V65-4/V4-2, Emelie Gustafsson, 8-prosenter) ble påridd 7. oktober på Øvrevoll. I den siste starten på Jägersro gikk det for fort "i början". Hun ble sliten på en for tung bane. 1100 meter på Øvrevoll er perfekt. Jeg er optimist, ranker denne foran Desert Dust i løpet.

1 Clauses Rekato (V65-5/V4-3, Charlotta Ericsson, 9-prosenter) vant sist. Kortere nå, men jeg tror han er rask nok. Ny jockey nå. Behøver ikke være borte.
5 Clauses Andy (V65-5/V4-3, Mark Larsen, 4-prosenter) er en stor hest. Jeg tror dette blir for kort.

7 Lady Hallucinate (V65-6/V4-4, Emelie Gustafsson, 1-prosenter) "mår bra". Har kapasitet, men det er vanskelig å spå noe foreløpig. Jeg vil si at penger er bra. Hun er uerfaren og grønn, sier Marie Lustig.

JAN-ERIK NEUROTH er 35 år i dag. Gratulerer! Stor dag for ham, men han tror ikke på det samme for stallhestene.
- De står egentlig dårlig til i løpene. 5 I Apple (1. løp) er trippelaktuel, men må forbedre seg 6-8 kilo hvis han skal kunne vinne. HollywoodBoulevard er en helt riktig favoritt her.
3 Zeraphine (V65-2, 44-prosenter) har ikke gått spesielt bra i år, uten at det er mulig å peke på noen grunn. Kan uansett være en outsider. 8 Silvana (V65-2, Silje Strand, 2-prosenter) ble påridd i Breeders'. Trener fint på banen, og er vel også en outsider. Vanskelig å skille våre to i løpet, sier Jan-Erik til ovrevoll.no.

HALLVARD SOMA  har fire til start. - Jeg har tro på to av dem; 4 This Is Gråtass (2. løp, Jan-Erik Neuroth) som debuterte fint. Og 9 The Singing Butler (V65-4/V4-3, Emilie Finckenhagen, 60-prosenter) som var bra til seier sist. Jeg ranker disse to likt med tanke på seiersmuligheten. The Singing Butler (dagens største, red. anm.) blir klar favoritt i V65, men er ingen klink vinner. Til det er han alt for uerfaren, uttaler Soma til ovrevoll.no.

NATHALIE MORTENSEN er beskjeden i dag og kommer med "bare" to hester: - 9 Golders Green (V65-5/V4-3, 27-prosenter) er bra, men har et vanskelig startspor. Vi prøver å komme inn i banen. Burde duge, men må ha det rette løpet for å kunne vinne. Har litt problemer med "andingen", på sprint skal det imidlertid gå bra. Bør nok regnes med sjanse, håper ikke løpet sist sitter i. 10 History Hill (V65-6/V4-4, Willa Synøve Schou Marcussen) fikk feber etter siste start. Er ok igjen og på vei tilbake. Er best på gress. Willa er en god rytter, History Hill står for sitt handicap, men penger er bra i dag, sier Nathalie til ovrevoll.no før løpene.

DAGENS OVERSPILL: 3 Zeraphine (V65-2) kommer fra starter i Norsk Derby og Oaks. Med andre ord et annet selskap. Men 44 prosent? Det må være for mye på en hest som har 6-12-10-9-10-7 på de seks siste - og som nå debuterer på Øvrevolls dirt. Jan-Erik Neuroth har vanskelig for å skille 3 Zeraphine og 2-prosenter'n 8 Silvana som ris av Silje Strand. - Tror dirt er fordel Silvana, sier Jan-Erik til ovrevoll.no.

OM BANEN: - Den var rask sist, litt for rask enkelte steder. Har vært høvlet, og det er lagt på sand. Den blir nok litt mer krevende torsdag, sier Jan-Erik Neuroth til ovrevoll.no.