Hellgren: - Quebello beste sjansen

Skrevet av Tom W. Johannessen,  12.10.2021
Artikkelbilde
Anna Pilroth og Quebello, favoritter i V4-3 onsdag. Foto: Svensk Galopp

Tobias Hellgren og Anna Pilroth holder formen: To på Øvrevoll sist, det kan bli mer i storlunsjen onsdag: - 2 Quebello (V4-3) er den beste sjansen, sier Tobias som kommer med syv hester.

* Anna Pilroth har 11 på 56 starter, er nummer tre, og har like under 20 i seiersprosent på Øvrevoll i år.
Det er best i Topp-10. Ser vi bort fra Rikke Robach Bonde med én Derby-seier på to starter, holder Tobias Hellgren samme posisjon blant trenerne, altså best på seiersprosent med like over 20. 

* Her er Tobias Hellgrens kommentarer til ovrevoll.no foran onsdagens lunsj- og storeløpsomgang. 

- 4 Utopia
(1. løp) blir en veldig fin hest på sikt. Har hatt to setbacks og er litt "tjock om magen" foreløpig. Jeg sier trippel onsdag, men det er fart nok her.
- 5 Warren Road (1. løp, Nora Hagelund Holm) er ikke ferdig foreløpig. Femteplass? 
* Warren Road er nå strøket fra løpet.

- 3 Martini (V4-1, 2-prosenter kl. 11.00) henter en bra slant. Det er ikke noe som tilsier at han skal slå General De Vega og Could Be King.

- 2 Quebello (V4-3, 31-prosenter) i Michelets er som nevnt den beste sjansen. Distansen er mer enn fordel enn det motsatte. Han er nesten helt "fit" nå. Bør være favoritt og er ikke avghengig av noe spesielt løpsopplegg. Har vunnet på 1200 meter. Pass litt på Monsieur Vic her! Angelika Berg tar av tre kilo, denne hesten står distanse og er undervurdert onsdag.

- 6 Silky Road (V4-4, 17-prosenter) hadde hodet på feil side av grinden i starten sist. Er i bedre form enn raden. Kanskje ikke like bra som han var, men jeg må jo tro på ham her. Har vunnet med 73 kilo tidligere. Møter enkelt lag. Gin fra "Henke" Engblom fra 1. spor er helt klart en hest i mot.

- 7 Dragonfly (V5-5, 9-prosenter) var dårligere enn ventet sist. Vi trodde vi skulle komme oss forbi Perfect Illusion, men den var bedre enn ventet, ja faktisk veldig bra. Kan vi klare trippel onsdag, er det ok.

- 3 Sea Moonster (11. løp) er veldig sterk. Vil ha fart på forestillingen. "Puller" han som sist, går det ikke. Tredjelass? 

JAN-ERIK NEUROTH sitter opp på stallens 2 Lot of Joy (V5-1) i Norsk Oaks som en tung 51-prosenter etter overbevisende seier i Sverige sist: - De skal være gode for å slå henne. Men hun har ikke vært like god på Øvrevolls opp-og-ned-bane som på flate baner, men hun skal takle det. Står hver meter, sier Jan-Erik som vurderer 6 Brian Ryan (V4-1, 9-prosenter ): - Han setter pris på litt mykt som han får i dag. Og han er god nok til å utfordre de to favorittene hvis han vil. Om 7 Voix d'Amie (V4-2/Breeders' Prize Classic, 5-prosenter) uttaler han dette til ovrevoll.no før start:
- Vi håper hun kan utfordre litt, men premie og trippel er det mest realistiske. Skulle gjerne hatt enda tyngre. Er ikke så glad i nedoverbakken på bortre.

BANEN: - Den blir myk, jeg vil kalle banen fin. Litt mer krevende utover dagen, naturlig nok. Banemannskapene har gjort en god jobb, sier Jan-Erik Neuroth. René Naustdal, baneansvarlig melder dette til ovrevoll.no: "Gresset blir mykt, dirt'en ikke så rask."