Fine vinnere i høstmørket

Skrevet av Birger Christensen,  07.10.2021
Artikkelbilde
Perfect Illusion

Carlos Lopez og Anna Pilroth vant dobbelt, det samme gjorde Niels Petersen og Carlos Lopez. I tillegg klarte både Gina Mathisen og Marie Lustig å ta hver sin dobbeltseier i de to første løpene. Og så kunne Jana Kolackova juble over ny klokke.

Alle bilder: ©hesteguiden.com

Det innledende løpet sto i Gina Mathisens tegn. Perfect Illusion fikk hardt trykk av Dragonfly og måtte til slutt slippe. Men mens Dragonfly fikk problemer da det nærmet seg oppløp, kom Perfect Illusion sterkt tilbake. Seieren ble enkel etter et flott ritt av Willa S Schou. Enda bedre ble fasiten da Twisted sørget for en dobbel til Gina. Willa red vinneren for annen gang, og som tidlig i juni ble det enkel seier.

- Sand og høst har vært riktig for duoen min før. Trodde kanskje mest på Twisted, men uansett var jeg fornøyd med en dobbel. Og Willa red et veldig bra løp, summerte Gina Mathisen.

 Clauses Rekato

En dobbel Gina ble til en dobbel Marie. Med Lustig til etternavn besøker hun ofte Øvrevoll, selv om det er temmelig nøyaktig 50 mil fra Ørkelljunga nord i Skåne. Clauses Rekato og Clauses Andy var langt fra blant de mest betrodde, men dobbeltseieren ble sikker nok. Duoen dro av gårde, og de andre hadde mer enn nok med å følge. På ryggen av vinneren satt Victoria Hughes, som nå tok årets andre seier. Dermed er hun kun en seier fra teten blant amatørene. Det er fire amatørløp igjen i år, så her er intet avgjort.

 

Vi har skrevet litt om den fine klokka som amatørene har kjempet om i høst. Klar vinner ble Jana Kolackova. Femteplass med Minas Tirith hadde holdt uansett hvem som vant løpet.

- Dette betød ganske mye for meg. Visste ikke i begynnelsen av sesongen om jeg kom til å ri løp i år, så det å stå her med klokke er veldig gøy. sa sympatiske Jana.

 Kildare

V65-3 og V4-starten hadde Macjack som tethest. Han holdt bra til tredje, men nesten hele oppløpet fikk vi oppleve en herlig duell. Carlos Lopez og Elione Chaves hadde ingen planer om å gi seg, men på streken var Carlos og Kildare meget knapt foran Buckyboy. Men takk for duellen, slike oppgjør liker vi å se. 

Ruby Tuesday

En fin fight opplevde Niels Petersen også med den store favoritten Ruby Tuesday. Det var litt frem til Klint midt på oppløpet, men favoritten avgjorde. Niels ga gode rapporter på Kildare og RubyTuesday, mens han trodde mindre på Angel of Course. Og det stemte jo bra

 Isidor Almqvist

isidor Almqvist har vist tidligere på svenske baner at det er mye fart i kroppen. Det viste han torsdag, da han spurtet voldsomt til seier. Macho Maja var lynrask fra start og holdt fint til annen, men finishen gikk det ikke å stå i mot.

- Har ikke hatt ham så lenge på stallen. Dette var positivt , for vi har ikke jobbet så hardt med ham. Dette kan bli veldig bra, oppsummerte Tobias Hellgren. Anna Pilroth fikk opp farten på vinneren de siste 200 meterne.

 

Mange ekvipasjer i V65-, V4- og DD-finalen hadde høye ambisjoner. Det gikk fort unna, for fort skulle det vise seg for mange av deltakerne. På slutten sto det mellom Tsupermand, Steely Queen og Ede's Garrinchi. Førstnevnte måtte nøye seg med tredje, mens de to andre kjempet helt til målstreken. Etter et tungt løp kunne favoritten Ede's Garrinchi vinne.

- Han misset starten og var helt ute i ytterkant av den første svingen. Men han kjempet bra og begynner å vite hvor mål er, sa Anna Pilroth. Dermed kunne hun og Tobias juble over en dobbel på samme måte som Niels Petersen og Carlos Lopez.

Ede's Garrinchi