Hvem blir beste oppdretter?

Skrevet av Birger Christensen,  26.10.2021
Artikkelbilde
Purple Ace

Som trenere og jockeyer kjemper også oppdretterne om et attraktivt championat. Torsdag er det 24 norskoppdrettede hester til start, hvorav Norsk Rikstotos Oppdrettsløp for toåringene og Norsk Forening for Fullblodsavl løp er forbeholdt "hjemmelaget".

Slik vi ser det, koker det ned til fire oppdrettere om å vinne tittelen. Knut O Arnesen og Black Moon Breeding hadde Purple Ace som et gullkorn i striden i fjor, og nå kan han bli tungen på vektskålen igjen. Også toårige Jennifer A kan sanke noen kroner inn i potten. I striden er også Stall GM (Gina Mathisen), som nok trenger å få inn en seier eller to på tampen av sesongen. Torsdag er det Black Million og/eller Smooth Escape å håpe på. Sistnevnte har ikke vunnet i år, og formen har ikke vært helt på topp. Men vi så i forrige uke hvor fort det kan snu på høsten med et par uventede vinnere.

Oppdretterstatistikk, norskoppdrettede, KLIKK HER

Øien gård har I Rest my Case i oppdrettsløpet, trolig løpets favoritt. Går hun et forventet godt løp, er også Øien gård med i striden. Outsideren heter Buck Racing, som har funnet høstformen. I løpet hvor Purple Ace møter Buck'ene Babe og Boy, kan en hel del bli avgjort. Tross toppvekt er Buckybabe vår favoritt i løpet.

Amatørene kjemper om Høymyr Hestesport Cup samt championatet. Ingenting blir avgjort torsdag, men Charlotta Ericsson har et lite grep. Listen over ryttere som kan ta henne igjen blir stadig kortere. Torsdag tror vi på seier til Emilie Finckenhagen og The Singing Butler, men Emilie blir ikke champion i år. Skulle Charlotta gå til topps i år, er det første svenske vinner siden 2009. Da het vinneren Anna Pilroth, som i år har hatt en god sesong blant proffene.

Blant jockeyene er det en voldsom strid om plassene bak Carlos Lopez. Mellom Wills Synøve Schou på andreplass og Jan-Erik Neuroth på åttende skiller det tre seire. Her er det absolutt ingenting som er klart om de to nederste plassene på pallen.

Ett av de aller mest interessante løpene på torsdag er første løp. Flotte treåringer skal inn i boksene, og vi gjør oppmerksom på at løpet starter allerede kl. 17.25.