Jan-Erik, jockey å følge i dag

Skrevet av Tom W. Johannessen,  03.10.2021
Artikkelbilde
Jan-Erik Neuroth har vært i vinnerpaddocken før med Downtown Leo; han håper på et nytt besøk etter Kriteriet i dag. Foto: Hesteguiden.com

Jan-Erik Neuroth er klar for Breeders'-søndagen med mange spennende ritt: - Den beste sjansen er 3 Downtown Leo (1. løp). I V64-spillet tror jeg det kan være 6 Brian Ryan (V64-3), sier Jan-Erik. 

Jan-Erik Neuroth er klar for Breeders'-søndagen med mange spennende ritt: - Den beste sjansen er 3 Downtown Leo (1. løp). I V64-spillet tror jeg det kan være 6 Brian Ryan (V64-3), sier Jan-Erik.

* Han føler seg bedre i ben og kropp "enn på et par uker" og er en jockey å følge i dag. Krevende forhold skal gi pluss til Jan-Erik Neuroth. - Jeg gikk banen lørdag. Da var den myk. Det blir den nok i de første løpene søndag, deretter blir den tung og krevende, sier Jan-Erik til ovrevoll.no.

* Her er hans kommentarer til hester og sjanser for Neuroth-hestene

- 3 Downtown Leo (1. løp, Wido Neuroth trener) har vært veldig bra. Treffer vi starten, skal dette være en toppsjanse til å vinne Kriteriet. Raphael Freires hest vant lett i Sverige og er en utfordrer - så får vi se hvordan den går på banen i dag.

- 5 Killer Queen (V64-1, 1-prosenter kl. 09.00 søndag, Gina Mathisen trener) kjenner jeg ikke. Trippel må være bra.

- 11 Silvana (V64-2, Breeders' Prize Sprint,1-prosenter) er en sen hest som viser mer i trening enn i løp. Er bare en liten outsider. Men husk på at det er sent på sesongen. Formen forandrer seg nå. Det kan komme noe her.

- 6 Brian Ryan (V64-3/V4-1, 6-prosenter) vant dette løpet i fjor, men tøffere i mot i år. Han får imidlertid banen sin. Jeg sier trippel, men blir ikke overrasket om han skulle vinne.

- 4 Like A King (V64-4/V4-2/V5-1, Arnfinn Lunds Minneløp, 2-prosenter) har klasse, men det blir vanskelig å vinne mot denne motstanden. 3 Kick On går på underlaget og er sterk favoritt. For dem som allikevel vil gardere: 7 Buddy Bob går alltid bra på Øvrevoll og er god når forholdene blir krevende som i dag.

- 4 Thunderey (V64-5/V4-3/V5-2, 25-prosenter) har ikke startet på lenge. Fikk en hovknusning som det har tatt tid å lege. Har gått bra på lett bane. Spørsmålet er om kondisjonen holder. Jeg håper, men er er ikke trygg på at dette er vinneren i dag. Er bare 3 år, og det kan bli tungt på slutten. Her er det flere lite spilte hester som kan være farlige: Nr. 6, 8 og 11 bør vurderes. Og nr. 5 Topas Royal som er droppet og går bra på myk til tungt.

- 1 I Apple (V64-6/V4-4/V5-3, Sandro de Paiva, Breeders' Prize Classic med 473 000 til vinneren, 0,6-prosenter) trener veldig bra, men må vise det også i løp. Kan definitivt mer enn 75 i formtall. Tøff motstand, satser på de siste pengene.
- 4 Voix d'Amie (V64-6/V4-4/V5-3, 4-prosenter) misset starten sist, måtte brukes mye etter det. Var slått med 8,5 lengder. Fordel med to svinger, men et minus for baneprofilen og nedoverbakken på bortre. Trippelkandidat, jeg tror 1 Iron Butterfly og 8 Good Fortune gjør opp. Man må se litt på formtallet her. 10 HollywoodBoulevard kan eventuelt være løpets luring hvis man vil dekke opp de to favorittene. 
- 15 Leave No Trace (V64-6/V4-4/V5-3, Nora Hagelund Holm, 0,3-prosenter) var bra sist og står distansen, men startsporet er tøft. Penger er bra.

- 4 Senechal (V5-4, 0,3-prosenter) har vært veldig god, men er ikke begeistret for opptråkka bane. Det er mange her, 1 Auenfürst kan bli veldig farlig, sier Jan-Erik Neuroth

* Banen blir myk - og tung utover dagen, skriver baneansvarlig René Naustdal i en sms til ovrevoll.no.

DAGENS UNDERSPILL: 5 Topas Royal i V64-5/V4-3/V5-2 var en 2,6-prosenter kl. 09.00. Det er altfor lite. Får banen sin og kan dukke opp. Vi lener oss også på denne uttalelsen fra alltid påleste Nathalie Mortensen til ovrevoll.no: - "Topas" kan absolutt overraske på denne banen tross for kort distanse. Hun tror ellers at 5 Valence (V64-4/V4-2/V5-1) får det "svårt" på dagens myke bane. 

* 291 618 jackpotkroner krydrer dagens sekserpott i V64-spillet på Øvrevoll. V64-innlevering: kl. 12.20

Se http://rikstoto.no/vinnersjanser | http://Hjelpelinjen.no