Preben Søvik: "Innmari kult"

Skrevet av Tom W. Johannessen,  10.10.2021
Artikkelbilde
- Det er alltid gøy å vinne. Dette var innmari kult, sa travtrener Preben Søvik etter den første seieren med en galopphest. Foto: Skjermdump

I søndagens andre løp på Jägersro satt den der: Röde Baronen vant med fire lette lengder for Per-Anders Gråberg . - Innmari kult, sa Preben Søvik etter sin første seier som galopptrener.

32-ÅRINGEN FRA SANDEFJORD, han er sønn av travtrener Lars Magne Søvik, har langt fartstid i travsporten. Som 16-åring flyttet han ut for å søke lykken som stallmann. Han har jobbet hardt, samlet lassevis med erfaring og vært 2. trener hos Robert Bergh, Lutfi Kolgjini og Ola Samuelsson. 1. september 2020 etablerte Preben seg som egen trener, 24 hester står nå på Jägersro-stallen i Skåne.

DER HAR TRAVERNE selskap av fire galopphester. - Det er travet som er hovedgrenen, men det er jo snakk om hester, sier Preben som er samboer med Nina Lindberg Lensvik (31), galopptrener med suksess. Navnet er norskklingende, men Nina er skåning, tvers igjennom. Søndag vant hun Skånska Fältrittsklubbens Jubileumslöpning med Suspicious Mind, også den ridd av P-A Gråberg, toer på den svenske statistikken etter Elione Chaves. - Seier til begge. Det blir en fin kveld hjemme i stua, sier Preben som ikke legger skjul på at han har plukket opp mye av galoppkunnskapen fra samboer'n.

HAN TRENER trav- og galopphestene forskjellig, først og fremst på ett punkt: - Galopphestene trenger ikke like lange "pass", slår han fast. Röde Baronen vant som nevnt lett og kunne ligne en hest med mer inne. - Vi får se. Det er ikke noe som er bestemt. Hesten er bare to år og får avgjøre litt selv, uttaler Preben som var med på å heie inn Suspicious Mind med hode etter sin egen trenerseier. Med P-A in "the irons" ble det seier nummer 20 for hesten som vant Dansk Derby i 2016 med samme rytter; dengang med Niels Petersen som trener. Han hadde også andrehesten Marlborough (Elione Chaves), Lifeofbryan (Carlos Lopez) fra Hallvard Soma ble tredje. 

SUSPICIOUS MIND, nå åtte år, har tjent 5,3 millioner svenske kroner og er stjernen av 17 hester på stallen til Nina Lindberg Lensvik.- Han er selvfølgelig en stor profilhest som har betrydd veldig mye for meg. Men kul også for Preben i dag. Det er greit så lenge han ikke slår meg, sa Nina med smilet på lur. Hun har stall 300 meter fra samboeren og 15 seire på 59 starter i 2021. Det gir sterke 25 i seiersprosent.  

* Archimedes Face (Jacob Johansen) vant V64-3 på Jägersro. Lennart jr. Reuterskiöld trener, hesten er oppdrettet av den meget kjente travprofilen Lutfi "Ludde" Kolgjini.