Tidenes lunsjprogram

Skrevet av Birger Christensen,  11.10.2021
Artikkelbilde
Good Fortune og Iron Butterfly

Onsdag er det klart for en lunsjomgang på Øvrevoll som vi aldri har sett maken til. Et flott program fra før er blitt oppgradert med storløp som Breeders Prize Classic, Arnfinn Lunds Minneløp og Norsk Jockeyklubs Sprintløp. Når det fra før av var løp som Norsk Oaks, Michelets Minneløp og Fearnleyløpet på programmet, samt to fine toårsløp, er det bare å ta for seg av godbitene. Fra og med mandag er det dessuten meldt godvær frem mot løpene, så da satser vi på fine baneforhold med tanke på at vi er midt i oktober.

De tre løpene som skulle ha vært avholdt forrige søndag, har vi omtalt før. Der er stort sett de fleste av de beste på plass fra den dagen, så vi tar bare et kort sammendrag:

Duoen Iron Butterfly og Good Fortune hadde hovedtyngden av spillet i Breeders. Da Niels Petersen var litt usikker på førstnevnte før løpet som ble utsatt, velger vi å ta med Hollywoodboulevard. Den neste på vår liste er eventuelt Voix d'Amie. Kan mye, men har i år ikke vært helt a jour med de aller beste.

Arnfinn Lunds Minneløp har nå som da Kick On som feltets beste. Valence vil trolig ha fordel av en bane som ikke er så krevende som sist, og Wishformore er vår luring. Mange vil nok mene at løpet er i korteste laget, men han er god på sitt beste. En banker må vi dog ha, og det blir Kick On.

I Norsk Jockeyklubs Sprintløp er Abolish blitt borte fra listene. Vi hadde Brian Ryan som en luring på tungt. Men vi tror det tørker opp, og da synes vi General de Vega og Could Be King skal gjøre opp. Vi satser på at Yr har kontroll på været, og normalt er de to favorittene de to fremste.

Norsk Oaks er den siste klassikeren i sesongen. Lot of Joy viste sist onsdag at formen er flott, Da vant hun St Leger, som ble flyttet til Bro Park. Det var hoppas første seier, og en ny klassiker vil bety Wido Neuroths 87. vinner i denne kategorien! Brunello (vant Dansk Oaks) og Flambeau Rouge ser verst ut i mot, men etter oppvisningen på Bro, er det lett å forstå at Lot of Joy blir manges holdepunkt.

Michelets Minneløp Har lett for å ende med en overraskelse. I fjor vant Two Times knepent, og han er også på plass i år. Vi har sett en voldsom utvikling i Quebello hos Tobias Hellgren og Anna Pilroth. Har vært vår banker to ganger med suksess, men motstanden er tøffere nå. God gardering kan fort være riktig resept. Dette løpet har vært avholdt i 85 år, og mange topphester er å finne blant vinnerne.

Fearnleyløpet teller kun seks hester etter et par tynne årganger for de norske. Smooth Escape tar trolig teten foran Macjack, som ble tredje på onsdag. Vi tror Purple Ace som eneste treåring har en god sjanse til å vinne.

Det er hekkeløp og to løp på sandbanen. Eter den fantastiske løpsdagen er det tre torsdagskvelder igjen før finalen søndag 14. november. Derfor er gressløpene onsdag du får se de siste på det underlaget i 2021. 

Har du anledning, bør du helt klart stille opp på Øvrevoll onsdag. Det kan bli lenge til en lunsjrunde har så mange topphester til start.