Vorspiel-gull til Buick og Doyle

Skrevet av Tom W. Johannessen,  02.10.2021
Artikkelbilde
William Buick, i rødt, sammen med Saffron Beach. Som skjermdumpen fra Youtube viser: Seieren i Chariot Stakes på Newmarket ble lett. Både William Buick og James Doyle viste storform én dag før Prix de l'Arc.

Søndag sitter bestekompisene på hver sin topphest i "Arc": William Buick på Adayar, James Doyle på Hurricane Lane. Lørdag vant Godolphin-gutta hvert sitt verdifulle Gruppe 1-løp.

DEN BLÅ DRAKTEN var byttet ut: James Doyle kom inn for suspenderte Hollie Doyle (de er ikke i slekt) på Trueshan, trent av Alan King. Distansen 4000 meter var et spørsmålstegn for Trueshan før Prix du Cadran, "The Battle of The Stayers". Spørsmålstegnet forsvant på Longchamp lørdag. Trueshan var best, Stradivarius jaktet karrierens seier nummer 20, men kunne ikke bli bedre enn sølvhest for Frankie Dettori. Stjernehesten trenes som kjent av John og Thady Gosden. Karlstad fra Tom Kjeseth/Stall Eos og Pia Brandt fikk det tungt på slutten og endte i det slagne felt.

PÅ NEWMARKET var førstepremien i Chariot Stakes 1,6 millioner kroner. Saffron Beach, trent av Jane Chapple-Hyam var ute etter revansj: Hun tapte for Mother Earth (Ryan Moore/Aidan O'Brien i 1000 Guineas, lørdag var det ikke snakk om saken. William Buick tok fronten "on the far side", feltet var delt i to. Det så kraftfullt ut hele veien, Saffron Beach og William hadde ingen planer om å slippe noen inn i matchen. Seieren ble sikre tre lengder.
William vant også på 2-årige Al Mubhir (William Haggas) og er nå ni bak Oisin Murphy etter løpene på Newmarket der sistnevnte vant ett løp.
Vær sikker på en ting: William Buick kommer til å fighte knallhardt til fasiten og årets champion er klar på Ascot 16. oktober. Det kan gå - og som William selv sier; "Jeg har lovet meg selv å gi alt"!