Wiliam åpner dagen med tungt skyts!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  15.10.2021
Artikkelbilde
Oisin Murphy har 151, William Buick 149 seire før fredagen på Haydock. William har 13 ritt igjen før sluttstrek lørdag ettermiddag, Murphy har ni ritt fredag og lørdag. Foto: Great British Racing.

Det er "The crucial day" i championstriden: William Buick rir åtte på Haydock vest for Manchester. Oisin Murphy sitter på fem. William åpner dagen med to Murphy-frie ritt og tungt skyts! 

HAN SITTER på Suanni for Darryll Holland i åpningsløpet kl. 14.15 norsk tid. Vant sist og er favoritt. Kl. 14.45, stadig med Murphy på tilskuerplass, rir han Noteable for Tom Dascombe. God toer på Chester sist og en ny favoritt. Det kan bli én og det kan bli to før Murphy innleder dagen. William ligger to bak og taktikken er åpenbar:
Press på Murphy fra første løp!

OISIN MURPHY måtte i bakken i det fjerde løpet på Chelmsford torsdag da Discover Dubai brøt ned, men jockeyen klarte seg utrolig nok uten skader - og var oppe igjen på hesteryggen i løpet etter.
Presset er enormt nå, Murphy sa dette til Racing Post torsdag:
" I've been here before, and I know this feeling well. It's not much fun".
William fighter på, som vanlig topp fokusert og konsentrert, med den samme innstillingen dag etter dag:
"Jeg har lovet meg selv å gi alt".
Det er nå sjansen er der, dette er tittelen han må ha - og neste år blir det verre i et pandemi-fritt år:
Da åpnes det igjen opp for å ri på to baner samme dag hvilket er en Murphy-spesialitet.

VIDERE UTOVER FREDAGEN ser det stadig bra på papiret for William: Godolphin-hesten Mythical Dance (15.55) og Dukedom (17.40) er to fine sjanser. Men Murphy kan slå tilbake: Magisterial (16.30) for far og sønn Gosden ser ut som en favoritt som kommer til å innfri. Og også Whitehaven (18.10) er en tung og riktig favoritt for Oisin Murphy.

KONKLUSJON: William må ta minst to på Murphy i dag, hvis ikke kan det være kjørt. Lørdag, det er Champions' Day på Ascot, har William et trumfkort i Adayar i Champion Stakes. En mulig vinner, men han møter Mishriff og Adeleybb, også de fra verdensklassen. Og Oisin Murphy har Dragon Fly (Sprint Stakes) og Alcohol Free i Queen Elizabeth II Stakes. Begge disse kan vinne på en god dag. 

SISTE: William Buicks to hester i innledningsløpene på Haydock løp langt under forventningene: Suanni stoppet helt 400 igjen og endte sist av ti. Noteable ble nummer åtte, altså ingen god start for titteljagende William på Haydock.