Kjapp ettermiddag på Øvrevoll

Skrevet av Birger Christensen,  28.09.2021
Artikkelbilde
Foto Marek Rzewuski

Torsdag er det full galopp på Øvrevoll. Denne løpsdagen sto ikke på den opprinnelige terminlisten. Men siden løpsdagene frem til 17. mai ble avlyst, er det funnet plass til en ekstra dag. Vær oppmerksom på at første løp går allerede kl 15.30, og det er V5-spill allerede fra første løp. På den annen side er det hele over etter drøyt to timer. Alle løpene avholdes på sandbanen, helt nødvendig siden den flotte løpsdagen søndag selvsagt skal gå på gresset. Gjennom uka er det meldt mye regn, og mange involverte vi nok se mye på Yr de nærmeste dagene. 

Med åtte løpsdager igjen skjeler mange til kampen om championatene Carlos Lopez har fått et forsprang blant jockeyene, som fort kan holde inn. Men Willa Schou, Kaia Ingolfsland og Nora H Holm er de nærmeste, og det er sterkt i seg selv. Vi får ganske sikkert kvinnelig innslag på trippelen i år. Carlos har også fikset den største pengesummen. Her er Sandro de Paiva, som er nummer ni med syv seire, nærmest Carlos på penger. Sandro hadde en strålende dag 26. juni med seier på Wishformore i Oslo Cup og Iron Butterfly i1000 Guineas. De to løpene ga 500 000 innridd for Sandro, som sist onsdag imponerte med stor ridekunst på Prince of Tides.

Oppdretterne og eierne venter vi med til etter søndagsløpene, for noen av sesongens viktigste oppgaver kommer da. I stedet ser vi på amatørrytterne. Der har det i år vært mye svensk. Charlotta Ericsson leder foran Evelina Rönnlund. De norske rytterne må ta en del seire for å kunne gå til topps. Men i klokkekampen kan det kanskje bli norsk. Elin Ahlin leder, men har ikke ritt torsdag. Da kan Emilie Finckenhagen, som rir vår favoritt Sir Aircross, ta over teten. Denne fighten avsluttes torsdag 7. oktober, og spenningen vil holde seg frem til da.

Da er det bare å ønske velkommen. Og ikke glem at løpene går tidligere enn de pleier på en torsdag.