Krevende høstlunsj

Skrevet av Birger Christensen,  21.09.2021
Artikkelbilde
Quebello. Foto Svensk Galopp

Onsdag er det klart for årets andre lunsjomgang på Øvrevoll. V4- og V5-løpene er kun handicapløp, og da sier det seg selv at det er krevende å være spiller. Men på den annen side er det mulighet for hyggelige premier for de spillere som løser rebusene.

I V4 fant vi vel egentlig ingen som liknet på en banker. Vi var inne på 6 Quebello i V4-4, som imponerte stort i siste start på Gøteborg. På fem starter er han aldri blitt dårligere enn nummer to. Han har en vinnende galopp, men duoen Pilroth/Hellgren fortalte at han ikke alltid hadde hodet med seg Men det ble bedre for hver start, så om han trives på Øvrevoll, tror vi det er snakk om en vinner. Vi garderer dog med Smazing, som er tilbake på gress igjen. På det underlaget har hun vært meget god de to siste gangene.

 Heia Sverige

På Svinesund og muligens litt på Ørje blir det stor trafikk av galopphester onsdag. Den dagen er det starterklært 75 hester. Tar vi bort dansktrente Screwbox Carlras, blir det 37-37 mellom Norge og Sverige. 37 hester fra Sverige til en lunsjdag på Øvrevoll! Det er bare å takke, for uten den bistanden ville det i flere tilfeller ikke blitt spillbare løp. I løp 5 og 7 er det to norsktrente hester, og etter V5 ville det i hvert fall ikke blitt noe hekkeløp. Der er alle de fem deltagerne svensktrente.

Det er avholdt 13 amatørløp på Øvrevoll i år, og onsdag går det tredje løpet i klokkeserien. Det første løpet i serien måtte utsettes, men det blir avholdt neste torsdag. Totalt er det fem løp i serien før en vinner kåres. Men også i toppen blant amatørene er det svensk. Charlotta Ericsson har tre seire, og det samme har Evelina Rönnlund. Sistnevnte har ridd tre løp på Øvrevoll og er således ubeseiret! Onsdag sitter Evelina på Lemon Smile, verdt en strek på kupongen.

Et løp hvor det blir norsk seier, er i V5-4. Der er fem av hestene oppstallet på Øvrevoll, mens Smooth Escape holder til i Andebu. Privilegiado er både Derbyvinner og St Leger-vinner, mens Hampus G har gått til topps i St Leger. En Privilegiado i toppslag hadde vunnet dette løpet enkelt, men 2021 har ikke vært hans år. Vi er veldig spente på treårige Captain Chorus, som var beste treåring i årets St Leger. Men vi lurer også på om Smooth Escape vil dra av gårde i front, slik hun ofte gjør.

Etter lunsjen onsdag skulle det egentlig vært løpspause frem til den store Breeders-dagen søndag 3. oktober. Men vi minner på at det er kommet inn en runde torsdag ettermiddag 30. september. Da starter stevnet kl 15.00 med alle løp på sandbanen. 

Dagens siste løp er et hekkeløp