Lønningsdag på Bro

Skrevet av Birger Christensen,  10.09.2021
Artikkelbilde
Iron Butterfly. Foto Burt Seeger

To søndager på rad er det storløp på Bro Park. Førstkommende søndag er det store penger å løpe om for skandinavisk oppdrett. Den største gulroten kommer i Breeders Trophy Classic med 1 084 501 svenske kroner til vinneren. Der har Niels Petersen hele fire bud på seieren. Iron Butterfly og Hollywoodboulevard står på Øvrevoll, mens Habla og Masseto kommer fra filialen på Klampenborg. 

- Iron Butterfly var enorm både i 1000 Guineas på Øvrevoll og i Dansk Derby, og hun skal være favoritt. Har også god tro på Hollywoodboulevard, og med fare for å ta i for mye, tror jeg alle mine vil kjempe om premie. Er mest redd for Good Fortune fra Søren Jensens stall, men tror det kanskje er litt kort for ham, tenker Niels. 

Uansett blir det ganske sikkert en pen del av potten til stallen. Det kan det også gjøre i Breeders Trophy Juvenile og Breeders Trophy Mile. I begge løpene er det 400 000 til vinneren.

-Både Hear the Drums og Game Changer debuterte på Derbydagen. Førstnevnte var best da, men det er to flotte individer, som jeg tror vil hevde seg, ser Niels. I dette løpet får vi også se norskoppdrettede Semper Fi fra Raphael Freires stall. Var toer bak Hear the Drums på Derbydagen og blir veldig spennende å følge.

I V64-finalen finner vi bankeren i dagens største favoritt. Ascot Brass har et flott tilbud, og Niels forstår dem som bruker banker på henne.

- Hun er enda bedre i år. Er blitt mer resolutt, og denne oppgaven ser veldig bra ut, hevder han med rette. For egen regning legger vi til at en Tille in Action på sitt best er veldig bra. Men utviklingen har helt klart gått i Ascot Brass' favør.

Av de øvrige startende trekker Niels frem Herewegodandy. Har et veldig fint løp her, må bare ikke tape for mye fra start, som han har gjort flere ganger.

- Jeg er veldig spent på de debuterende toåringene Pas de Faux og Indy Humor. Ellers er jeg spent på Voix d'Amie. Har trukket spor 14, men hun skal ikke overses, sa Wido fra vinnerpaddocken på Øvrevoll.

Programmet finner du her: https://app.svenskgalopp.se/tavling/tavlingskalender