Murphy vant fire, William må trylle

Skrevet av Tom W. Johannessen,  07.09.2021
Artikkelbilde
Oisin Murphy vant fire løp tirsdag og har grepet på sitt tredje championat.

Oisin Murphy hadde ikke vunnet løp siden fredag. Men på Goodwood tirsdag kom ketchup-flaska frem: Det ble fire raske, og vips er han 17 foran William Buick - som nå må trylle.

GJØR HAN IKKE DET, er 26-årige Murphy engelsk champion for tredje gang på rad etter Ascot-løpene 16. oktober - som er Champions Day. William red blankt på Goodwood tirsdag. Murphy nærmer seg nå 24 i seiersprosent, vår mann er på vei mot 22. Disse to vinner flest løp i England og er også best på seiersprosent.
Men Oisin Murphy vil ikke inkassere en ny jockeytittel med fem uker igjen til sluttstrek. Etter Goodwood sier han dete, vi siterer Racing Post: "I'm honestly not taking anything for granted. I'm trying very hard to win it, but have another few days of suspension coming up over the next two weeks, so the days I am riding I need to make count." 

WILLIAM har tre Gruppe 1-triumfer så langt i 2021, to av dem tatt på ryggen av Hurricane Lane. Lørdag kan det bli tredje med samme hest når Doncaster inviterer til 2021-utgaven av Englands eldste klassiker; St. Leger.
Hurricane Lane har vunnet Irsk Derby og Grand Prix de Paris og har en bronse i Engelsk Derby etter skomist ganger to. Men William tror ikke han hadde slått Adayar uansett, men blitt sølvhest. Lørdag er det gull som gjelder, trolig går dette veien for en 3-åring som trener Charlie Appleby sier er "mentally sharper" nå. Førstepremien i St. Leger, et løp William Buick vant i 2011 og 2012, er fem millioner norske kroner.
Prix De l'Arc og Paris er trolig neste stoppested for Hurricane Lane etter Doncaster lørdag.

DER MØTER HAN stallkamerat Adayar, i øyeblikket nestfavoritt i storløpet med 34 millioner norske kroner i førstepremie. Favoritt er i øyeblikket Snowfall, superhoppa til Aidan O'Brien. Også hun en 3-åring med vektlettelse for alder - og også for kjønn. Åtte av de 15 siste Arc-vinnerne har vært 3-åringer. Adayar skulle søndag ha startet i Prix Niel på Longchamp, men står over etter å ha pådratt seg en liten infeksjon i et bakbein. "A minor setback", sier Charlie Appleby som sender sin stjernehest rett til Prix De l'Arc 4. oktober. - Den beste Arc-kandidaten jeg har hatt, sier William til ovrevoll.no.