Nyhetsbrev: Stor suksess for norsk galoppsport

23.09.2021
Artikkelbilde
Square de Luynes tok sin tredje strake seier i Stockholm Cup (G3) søndag. Han er en av mange sterke profiler som har satt Norge på kartet i år.

Det har vært noen innholdsrike uker for galoppsporten. Stockholm Cup-dagen ble en stor opptur for Norge, og dette var på en måte prikken over i-en etter en periode med meget gode resultater i både inn- og utland for våre utøvere og eiere. Norsk galoppsport står sterkt!

Square de Luynes (trener Niels Petersen) var enorm da han tok sin tredje strake seier i Stockholm Cup (G3), Duca di Como (trener Cathrine Erichsen) har funnet tilbake til sitt beste nivå, Neuroth har vist frem noen meget lovende unghester og ekstra gledelig er det å se bredden i våre vinnere fra mange forskjellige staller. Den gleden man har sett hos eksempelvis Stall Freire ved et par store anledninger, i tillegg til Stall Bye Hansen sin suksess, gir positiv energi til hele miljøet. Vi har nå både unge trenere på vei opp og rutinerte trenere med stor suksess, og vi er svært stolte over det dere presterer. Mediene bidrar med fokus blant annet på våre kvinnelige talentfulle ryttere, vi har mange gode profiler innen norsk galoppsport og det er ekstremt viktig å ta med seg for fremtiden. Samtidig må vi understreke hvor viktig det er at sportens eiere får litt igjen for sin satsning på sporten, og får betalt gjennom både seire og gode opplevelser.

Hotline Bling, trener Raphael Freire og rytter Manuel Martinez etter seieren i Appel Au Maitre Svealandlöpning. Freire har opplevd fantastiske dager med to svenske storløpsseire på to uker. Det er hyggelig å se at mange eiere og trenere har vunnet storløp for Norge i år.

Nå starter arbeidet ut av Covid-19. Sesongen har vært krevende for oss, men vi er stolte av det arbeidet alle ansatte og bidragsytere har utført gjennom 2021. Vi har økt premienivået i hverdagsløpene ved to anledninger, og det er tilført ekstra midler utover ordinært premiebudsjett. Dette er gjort for å stimulere våre aktive og hesteeiere så langt det lar seg gjøre. Det er innført høstbonus i ni utvalgte løp, og vi har etablert ny importstøtte for hester som starter tre ganger eller mer i ordinære løp innen tolv måneder etter innkjøp.

Denne helgen ble det gjennomført digital auksjon sammen med Sverige. Vi har stor tro på økt skandinavisk samarbeid innen galoppsporten og dette er et ledd i det arbeidet. Til tross for vesentlig økt oppmerksomhet rundt auksjonen ble det få salg, og nå må vi evaluere hele opplegget før man enes om veien videre. Det er viktig at våre oppdrettere får rettferdig betaling og vi håper at hestene finner nye eiere i etterkant av auksjonen. Når vi er inne på skandinavisk samarbeid, passer vi på å gratulere Harald Dørum med jobben som ny administrerende direktør for Svensk Galopp. Som de aller fleste kjenner til har Dørum bred kompetanse og lang erfaring som direkter for både Norsk Jockeyklub og Norsk Rikstoto. Vi gleder oss til et fruktbart samarbeid i tiden fremover.

Norsk Derby ble en suksess for Øvrevoll, gitt de forutsetningene som lå til grunn for årets arrangement. Det var topp sport, strålende vær og mange glade mennesker til stede. Vi er fremdeles underlagt strenge restriksjoner for våre løpsdager, men ser at stadig flere gjenger og nye mennesker har lyst til å oppleve galoppsporten live. Vi skal fortsette arbeidet med å tiltrekke oss nye mennesker og lage attraktive arrangementer når samfunnet gradvis åpner opp igjen. I tillegg vil vi før sesongslutt invitere til et stormøte i Derbystuen hvor vi skal snakke om «veien videre etter Covid-19», informere om nye målsettinger og ikke minst ta imot innspill og svare på spørsmål fra hele galoppmiljøet. Det gleder vi oss til.

Det er satt inn en ekstra løpsdag på dirt/sandbanen torsdag 30. september kl 15. Dette er i hovedsak ment som et ekstra bidrag til de som ble mest skadelidende under årets sesongstart. Vår neste storløpsdag er søndag 3. oktober.

Vi sees på Øvrevoll.

 

Thomas Gjelsås

Adm. dir.