Smellkaramell fra Solveig

Skrevet av Birger Christensen,  12.09.2021
Artikkelbilde
Solveig vant Breeders Trophy Mile og imponerte på en flott norsk dag i Stockholm. Foto: Svensk Galopp.

- Det går mot en smellkaramell fra Solveig og Jan-Erik Neuroth. Slik refererte løpsreferent David Crona da Solveig holdt unna for storfavoritten Ascot Brass på Bro søndag. De gjenværende V64-bongene var sjanseløse, og vi skal innrømme at vi ble overrasket og vel så det Ellers fikk vi se flotte toåringer i debut og en herlig seier til Raphael Freire. Niels Petersen hadde ikke noen dårlig dag, men vi er blitt bortskjemt med seire. Søndag ble det bare nesten.

- Solveig har vært frisk og rask, og jeg valgte å trå til tidlig. Pappa (Wido) har trodd på henne hele tiden, og nå fikk han uttelling. Det var gøy å vinne for Stall EOS (Tom Erik Kjeseth). Store dager for oppdrettet, med seier i St Leger torsdag og Solveig nå, uttalte Jan-Erik om vinneren som ga 49.69 i odds.

Da Seneschal vant på Øvrevoll torsdag, sa Wido at han var spent på to debuterende toåringer i første løp på Bro. Det endte med suksess med seier til Indy Humor (Jan-Erik) foran Pas de Faux (Sandro de Paiva). Ned til tredjehesten var det syv lengder, og dette var en debut med virkelig mersmak for Stall Perlen. Indy Humor står i kriteriet på Øvrevoll om tre uker, og det kan fort bli favoritten. 

Neuroth fikk også fjerdeplass med Voix d’Amie i hovedløpet.

Raphael Freire dro til Bro med en hest. Semper Fi var eneste norskoppdrettede i Breeders Trophy Juvenile. Hun gikk rett til tet, og Malin Holmberg holdt et riktig tempo, som hun ofte gjør. I mål var det jevnt, men Semper Fi var først. Dermed fikk vi høre dagens klart største jubelbrus fra eierne i The Squad. Ikke rart med tanke på en førstepremie på 400 000 kroner og Raphaels største triumf. Neste start blir trolig på Øvrevoll 3. oktober, og der kan vi ha en banker.

Både Iron Butterfly og Ascot Brass var gigantiske favoritter. Det ble med to andreplasser bak Good Fortune og Solveig. Selv om det ble bra med penger, var nok Niels Petersen ikke helt fornøyd. Hollywoodboulevard gjorde det bra som tredje, og også Penfolds havnet på trippelen.