Sterke NM-vinnere

Skrevet av Birger Christensen,  16.09.2021
Artikkelbilde
I Rest My Case ©hesteguiden.com

To- og treåringens kamp om NM-tittel var hovedløpene på Øvrevoll torsdag. I Rest My Case tok seieren for de yngste, mens Purple Ace var fremst av treåringene. Øien gård og Knut O Arnesen og Black Moon Breeding er oppdrettere av vinnerne.

Kaia Ingolfsland la I Rest My Case som tredje, men gikk ikke helt som ønskelig gjennom svingen. Hadde mest fart, men også på oppløpet viste hun at rutinen ikke var helt på plass. Men seier ble det for Annike Bye Hansen, som var positiv på forhånd. Silja Størens duo Queen of Antarktis og Norok gikk bra til andre og fjerde, mens Gold Run også var positiv tredje. 

- I Rest My Case har gått veldig bra i trening etter debuten. Jeg hadde stor tro på henne i dag, sa en fornøyd trener.

Purple Ace  ©hesteguiden.com

Purple Ace vant toårsløpet for ett år siden. Nå klarte han å vinne også som treåring, hvilket ikke skjer så ofte. Det ble en ren Cathrine Erichsen-fight, hvor My Birdie bød på tøff motstand. Først 50 meter fra mål fikk vinneren et lite overtak.

Et drømmescenario for en trener når de to hestene på stallen kjemper om seieren langt foran de øvrige. Synes begge var bra, og det kan  bli flere oppgjør for de norskoppdrettede, sa en fornøyd Cathrine. Elione Chaves red vinneren.

Chianti  ©hesteguiden.com

Før V65-spillet tok til ble vi servert et fint toårsløp. Her ble det dobbelt Petersen, med Chianti som vinner. Både han og Ghost Town debuterte med mersmak, mens Victory Waltz fikset tredje. Også Holiday var bra, med i striden til 100 meter fra mål.

- Det ble et dårlig tempo, og hestene pullet kraftig. Min duo var flinke, og jeg tror begge kommer til å vise fine saker utover høsten, sa Niels Petersen. Carlos Lopez satt på vinneren.

Noosa Prince  ©hesteguiden.com

Forrige torsdag vant Noosa Prince. Da var det lenge siden det hadde stemt, men nå var det like fint en gang til. Rett til tet med Willa Synøve Schou, og hun ga Noosa Prince en liten pust. Da de andre begynte å bli nærgående,, gikk Noosa og Willa bare i fra til sikker seier.

- Han stoppet i finishen flere ganger, men nå er han tilbake. Han er veldig kapabel, og det er gøy å se at han fungerer. Willa rir ham veldig bra, skrøt Annike, som startet to hester torsdag og vant med begge!

Undercolours  ©hesteguiden.com

Susanne Sivrup-Rosenqvist har en eventyrlig suksess med sine hester for tiden. I amatørløpet ble det seier til Undercolours. Han lå som annenhest i store deler av løpet bak Tsupermand. På oppløpet gikk vinneren forbi til ganske sikker seier.

- Det går fantastisk bra nå. Ekstra kul var det at datteren Michelle satt på ryggen av vinneren. Hun har trodd på Undercolours hele tiden, og nå fikk hun belønningen, sa Susanne.

Undercolours bar på 71 kilo til seier. Men i løpet etter håndterte Prince Field 75 kilo til seier.. Carlos Lopez tok kveldens andre seier. Det gikk litt for fort for mange av hestene, og mange var svært slitne på oppløpet.

Prince Field ©hesteguiden.com

- Jeg sa sist at han er en høsthest, og det viste han i dag også, sa trener Kjell Erik Swartling. 

Dette var seier nummer 20 for Prince Field, og han rundet også millionen innløpt.

Carlos Lopez har ikke vunnet så tett med løp den siste måneden. Men torsdag ble det tre triumfer, og nå er ledelsen blant jockeyene økt. Caiado var den siste i vinnerrekken. Starlight Runner og Willow it is ledet, men kunne ikke stå i mot Caiado.

- Han blir en bra norsk sprinter. Er så langt best på sand, men tror etter hvert at han skulle gå bra på gress også, sa en fornøyd trener Hallvard Soma.

Caiado ©hesteguiden.com