To av to til Niels

Skrevet av Birger Christensen,  05.09.2021
Artikkelbilde
Niels Petersen-trente Brunello gikk til topps i Dansk Oaks søndag. Appel Au Maitre-datteren vant sikkert med to lengder. Foto: Burt Seeger.

På den danske Derbydagen for fire uker siden, tok Niels Petersen syv seire på syv starter. Søndag ble det 100 prosent igjen, men nå var det ikke riktig like dominerende. Niels hadde hester med i to løp, og det ble til to intervjuer . 

Hovedløpet var Dansk Oaks, og der hadde Stall Petersen tre hester til start. Derbytoeren Go On Carlras var stor favoritt, men Niels hadde planer med Brunello, Good Life og Habla. Det ble Brunello som klarte brasene foran favoritten. Good Life og Habla fulgte flott opp med tredje og fjerde, hvilket ga 210 000 danske kroner innløpt i Oaks. At Niels blir champion på Øvrevoll, er klart. Nå er det temmelig opplagt at han også tar tittelen på Klampenborg.

- Stallformen er på topp for tiden, og det er selvsagt gledelig. Jeg har flinke folk rundt meg, og ikke minst er det viktig når jeg ikke får vært så ofte i Danmark. Det flyter på veldig fint nå. Får tenke litt, men Oaks på Øvrevoll kan være aktuelt for Brunello, mente Niels.

Marcos Robaldo ble trukket frem som en viktig brikke for at det går så bra på filialen i Danmark. Søndag satt han både på Brunello og Tordenskiold. Sistnevnte vant sitt debutløp blant toåringene i fin stil.

- En flott type, som jeg tror vil gi faren Giant Sandman god reklame, sa Niels etter seieren.