Carlos mot championatet

Skrevet av Birger Christensen,  30.09.2021
Artikkelbilde
Ruby Tuesday og Carlos Lopez

Torsdagens ettermiddag på Øvrevoll klarerte et spørsmål for oss. Er Carlos Lopez på vei mot championatet? Svaret er ja. Han har seks seire mer enn Willa Schou og langt flere andreplasser. Det blir tittel nummer åtte for Carlos som jockey. Dermed tangerer han legendariske Janos Tandari, som stoppet på åtte titler. Carlos tok sitt første championat i 2007, deretter fem strake fra 2014-18 og den syvende i fjor. Året før hadde Jan-Erik Neuroth blitt mestseirende for første gang til nå.

Alle bilder: ©hesteguiden.com

Carlos vant to lette seire med The Kid og Ruby Tuesday. Begge fant formen etter en god stund uten suksess. Men en våt sandbane passet perfekt. The Kid (rad 7-11-7-11) hadde ikke vunnet på nesten to år, og Ruby Tuesday (rad 9-7-5-12) hadde ikke vært på trippel i hele år. Begge trenes av Niels Petersen, og han vant også det innledende maidenløpet med Checkered Ninja (Elione Chaves red). Dermed kom han opp på siden av Annike Bye Hansen i den lille striden om å vinne flest løp denne sesongen. 

 

How Dare You har vært en slager på Øvrevoll i år. Torsdag nedkjempet hoppa Azure World, og dette var årets fjerde seier på Øvrevoll. Marie Lustig har dermed en hest som er i striden om å bli årets mestseirende i 2021. How Dare You er kun en tredjeplass bak Simmy's Copshop i toppen av den listen. Torsdag satt Mark Larsen på vinneren.

 

Anna Pilroth red et veldig godt ritt på Ede's Garrinchi. Hun gikk til tet, men slapp ledelsen da det gikk vel fort i front. På oppløpet kom hun flott tilbake og tok seg forbi Famous Riff og Betty. Anna blir for øvrig championjockey på Gøteborg, som avslutter sesongen på lørdag. På 23 ritt har hun fenomenale åtte seire og syv andreplasser. Det er en duoprosent på 65.2! Nora Hagelund Holm har alle tiders mulighet til å ta tittelen som lærling, da hun leder med to seire før finaledagen.

 

Sist, men slett ikke minst skal amatørene få sitt. Siste løp var det nest siste i amatørenes klokkekamp. Finalen går torsdag 7. oktober. Jana Kolackova satt på Moonflash, som sto med tre strake andreplasser. Den plassen så det ut til å bli også denne gang. Fredde ledet nemlig nokså klart, men Jana fikk fart på Moonflash og passerte til seier. Dette var Janas andre seier i karrieren, og den første kom på nettopp Fredde i 2018!

- Jeg rir ut om morgenen for Annike Bye Hansen og jobber på banen, fortalte Jana med fortid fra Tsjekkia. Da Fredrik Johansson holdt sine berømte kurs, fortalte han at Jana var den mest veltrente på hele kurset. Nå leder hun klokkekampen med to poeng foran Elin Ahlin. Men i teorien kan hele ni ryttere gå til topps. Den listen bringer vi i forhåndsen til løpene 7.oktober.

The Kid

 

How Dare You ©hesteguiden.com

 Checkered Ninja

 

Ede's Garrinchi

 

Moonflash