Wido og Willa på topp

Skrevet av Birger Christensen,  09.09.2021
Artikkelbilde
Seneschal vant Norsk St Leger ©hesteguiden.com

Først herjet Willa Synøve Schou. Deretter var det Wido Neuroth sin tur. Hans klassiske vinner nummer 85 i Skandinavia (!) ble til en solid dobbeltseier, da Seneschal og Jet Action lekte med konkurrentene i St Leger. Eierne Stall EOS og Stall Perlen har vært enorme støttespillere for Wido, og nå var det Tom Erik Kjeseth som jublet høyest.

Wido trente faren til Seneschal, ikke ukjente Appel au Maitre, som vant to Derbyløp i 2007. I tillegg vant Simmering, Seneschals mormor, både 1000 og 2000 Guineas i 1993. Da gikk Guineas-løpene på forskjellige dager, og det var mulig for en hoppe å vinne begge løpene.

- Jeg visste at Seneschal skulle stå distansen fullt ut. Var litt mer i tvil om Jet Action, som nok syntes løpet var langt nok. Lurte på om det gikk litt sakte underveis, men det endte jo bra, sa en fornøyd trener. 

Seneschal er den eneste firbente på Øvrevoll med seier i St Leger både som tre- og fireåring. Han vant den svenske utgaven i fjor i Gøteborg og nå også som fireåring. Beste treåring på torsdag var Captain Chorus med en hederlig tredjeplass. Begge seiersløpene til Seneschal hadde dyktige Andreas Tapia Dalbark på ryggen. Han har god sjanse til å bli champion på Bro i år.

- Jeg er mycket tacksam for å få så fine sjanser til å ri Widos hester, sa Andreas i vinnerpaddocken etter seieren.

 

Kveldens jockey på Øvrevoll torsdag var uten tvil Willa Synøve Schou. Hun hadde tre ritt i de tre første løpene, og det endte med et ekte hat trick. Black Million, Asaks Ambition og Noosa Prince var de firbente vinnerne, og Willa gjorde ingen feil.

Ikke så mange hester starter mer enn 100 ganger på Øvrevoll. To norskoppdrettede kjemper, Black Million og Asaks Ambition, kom ut i de to første løpene torsdag. I start nummer 104 var Black Million suveren, og en snau halvtime senere vant Asaks Ambition like klart i sin start nummer 119. Gina Mathisen og Jan Tønnessen, henholdsvis Andebu og Sørum, har vært synonyme med de to flotte hoppene, og vi gratulerer. Hurra også for Willa Synøve Schou med seier nummer ni og ti for året. Den ellevte kom med Noosa Prince. Dermed har hun koblet et soleklart grep om lærlingchampionatet. Hun er forbi både Nora Hagelund Holm og Kaia Ingolfsland, og da er Silje Strand eneste utfordrer. Med en slik seiersappetitt på Willa, er det vel heller mulig at hun kan kjempe om tittelen også blant jockeyene.

 - Jeg hadde ikke den store troen på Noosa Prince i dag. Han har stoppet på slutten i flere løp, sa trener Annike Bye Hansen. Nå gikk det imidlertid strålende.

- Det er bare å sette pris på de gode dagene. Nå kan jeg ta det med ro resten av dagen og kose meg, sa Willa etter hennes flotte trippel.

 Når Valence ikke møter de to-tre beste hestene på banen, blir det som regel seier. Tross markert toppvekt ledet han fra start til mål. Nathalie Mortensens stjerne ble litt utfordret av We Got the Boss, som gikk et flott løp. Men Valence går til mål og holdt unna. Årets tredje seier for Valence ble bokført, og neste oppgave er vel trolig Arnfinn Lunds Minneløp 3. oktober.

Amatørene startet sin klokkekamp torsdag. Favoritten My Cup of Tea holdt unna til seier, men Moonflash ble svært nærgående. Elin Ahlin red vinneren, og hun kunne fortelle at hun har vært i England, Frankrike, Australia og New Zealand og jobbet med hester.

- Det har vært fin erfaring på veien, sa Elin, som er ledende amatør på Bro Park.

- Han er en høsthest, sa trener Kjell Erik Swartling om sin 11-åring Prince Field. Det viste han torsdag, da han avgjorde striden mot favoritten Sir Aircross. Seieren betød også at Carlos Lopez fikk en seier, som var nummer 13 for året på Øvrevoll. Med ti løpsdager igjen, er Carlos fortsatt favoritt til sitt åttende championat.

Black Million ©hesteguiden.com

 

Asaks Ambition ©hesteguiden.com

 

Noosa Prince ©hesteguiden.com

 

Valence ©hesteguiden.com

 

My Cup of Tea ©hesteguiden.com

 

Prince Field ©hesteguiden.com