God fordeling på åpningsdagen

Skrevet av Birger Christensen,  21.04.2022
Artikkelbilde
Precious hadde full kontroll i sesongens første løp på Øvrevoll. Carlos Lopez var styrmann, Niels Petersen trener. Foto: Hesteguiden com

Flott vær, fin stemning og flere spennende løp ga en flott åpningsdag. Ute i banen var det en klar fordel å være med langt fremme. Fire vant fra ensom tet, alle seks var med langt fremme. Vi var spente på om det skulle bli seks hopper i vinnerpaddocken, men Macjack sørget for at det "bare" ble fem.

At spillet ofte er vrient i starten, viser følgende. På de tre siste løpsdagene i Skandinavia er det blitt avholdt tre V4-spill og to V5-spill. Alle de fem spillene hadde gitt klart overskudd med fem heldekk!

Precious ble tippet av Niels Petersen som stallens første vinner. Hun var tidlig i front og holdt sikkert unna, en fin debut. Niels vant åpningsløpet i 2019 og -20 med Fabricio og Meandyoutwo, mens Cathrine Erichsen sikret de tre øvrige åpningsløpene i løpet av de siste seks sesongene med Lady on Ice, Layton og Silver Falcon. Nå ble C Moon fin andre, den eneste som var i nærheten av vinneren. I tillegg til premien får eierne 40 % ekstra for den norskoppdrettede 3-åringen.

- Precious håndterte debuten på beste vis. Viste god innstilling og holdt nokså greit unna. Moren Zarzuela var en veldig god hoppe for meg, og hun er meldt i det hun kan meldes i, berettet Niels. Champion Carlos Lopez var styrmann om bord på vinneren.

Lyanna TG ©hesteguiden.com

Lyanna TG var eneste treåring mot eldre hester. Det pleier ikke så ofte å gi suksess tidlig på sesongen, men hoppa holdt unna med liten margin foran Oliver og Punktum Finale. Malin Holmberg red som vanlig godt, og hun red blant annet Semper Fi for Raphael Freire i hele fjor. Det ble som mange vil huske stor suksess.

- Malin red et flott løp, og det er bare utrolig gøy, sa stedfortreder Ann-Magrit Drivenes for eier og oppdretter Tonje-Jeanette Guttulsrød. Hun er nokså fersk i gamet og nyter hvert sekund sammen med hesten. Som eier og oppdretter fikk hun til sammen 60 % tillegg til premien, så det var en fin start på sesongen.

Bartat ©hesteguiden.com

Mer entusiasme var det i tredje løp. En dansk venn av Glenn Smith, bror til trener Tina, ble med på stallen for å se på hestene og fikk fort smaken. Moro med nye entusiaster.

Tambora Queen ©hesteguiden.com

- Jeg var litt usikker i første start på Øvrevoll. Trodde kanskje 1100 meter kunne være litt kort, men det gikk fint. Utrolig gøy å vinne direkte, det gir ekstra glød, sa Tina Smith. Andreas Tapia Dalbark red et flott løp på vinneren.Den fjerde strake tetvinneren heter Tambora Queen. Fjorårets vinner av Derby Mile var helt alene på oppløpet Jacob Johansen hadde full kontroll på ryggen av vinneren.

- Det var imponerende, men kanskje vant hun litt for overlegent. Det kan fort bli et par kilo for mye, men hun var i hvert fall veldig god, sa trener Annike Bye Hansen.

Scytale ©hesteguiden.com

Nathalie Mortensen var som vanlig på plass. Scytale hadde litt frem til ledende Deecider, men en sterk avslutning ga Scytale seieren. Årets første svensktrente seier kommer til å bli mange flere etter hvert, og det unner vi dem så gjerne. Willa Synøve Marcussen Schou tok også den første seieren for i år, og det blir ikke den siste.

Arne O Karlsen, veteranen fra Åsgårdstrand, har ikke noen stor galoppstall som han hadde før. Men Macjack (se Hesteguidens bilde fra vinnerpaddocken torsdag) tar han vare på. Andreas Tapia Dalbark viste styrke på oppløpet, og han er fullt restituert etter skaden i fjor høst. Macjack er sterk, og vi kommer snart tilbake. Håper handicapperen straffer ham for hardt, men det tror jeg ikke, avsluttet Arne.