Heldekk hadde gitt pent overskudd

Skrevet av Birger Christensen og Tom W. Johannessen,  26.04.2022
Artikkelbilde
Grafikk: Eirik Stenhaug

Lunsj- og hverdagsløpene i Skandinavia har ikke vært helt enkle. Ingen favorittparade så langt. Heldekk av spillene hadde gitt et solid overskudd (samlet 75 892 kroner) som grafikken viser. 

Det begynte på Bro Park 13. april. Fire heldekk kostet 4 704 kroner. 18 476 kroner var utbetalingen. Også på Øvrevolls åpningsdag ble det vanskelig etter at dagens største;  Precious innfridde i V5-1. 

Gråberg: - Tilfeldigheter. Vi har spurt meget rutinerte Per-Anders Gråberg om det finnes en grunn til outsiderdominansen. Gråberg, som vant to i lunsjen på Bro 20. april, gransker godt og rir enda bedre. 48-åringen er lommekjent i den korteste veien til mål og er alltid en god mann å lytte til.
- Jeg vil kalle det tilfeldigheter. Det er alltid "svårt i begynnelsen av sesongen. Noen trenere har hestene klare, andre har det ikke. På Bro Park 20. april var banen litt "snabbere" innvendig. Det var en fordel å gå ved rail. På Øvrevoll sist vil jeg karakterisere banen som helt vanlig, sier Gråberg som er av initiavtagerne til en offisiell skandinavisk jockeyforening som vil ha en felles og tydelig stemme fremover. Et første møte ble holdt etter løpene på Jägersro søndag: Carlos Lopez (Øvrevoll), P-A Gråberg (Bro Park), Jacob Johansen (Jägersro, fylte 50 år den 26. april) og Oliver Wilson (Klampenborg) fronter foreningen.